Cărăşenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână să vadă o expoziţie cu participare transfrontalieră România-Serbia, unde vor putea admira cele mai frumoase şi valoroase rase de porumbei, iepuri şi păsări de curte şi exotice, a declarat pentru Radio Reşiţa, medicul veterinar Alin Deteşan – preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă “Fauna Cărăşană” Caraş-Severin:

„Vor expune în jur de 50 de persoane, membri ai asociaţiei, iar pentru diversificare şi pentru a întări relaţiile pe care le avem cu fraţii noştri din Banatul sârbesc vom avea invitaţi Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici din Kovacica. Vor fi prezentate 500 de exponate împărţite pe mai multe specii şi rase, în special găini, dar vom avea şi iepuri, porumbei, fazani, gâşte, raţe, papagali, canari. Încercăm să avem o paletă cât mai diversificată pentru a bucura ochii vizitatorilor atât a celor mai în vârstă cât şi a copiilor. Suntem la a doua expoziţie în care îi avem pe colegii din Serbia ca şi expozanţi. Anul acesta au venit cu un efectiv mai numeros, au aproape 70 de porumbei, sârbii în general sunt recunoscuţi ca şi mari crescători de porumbei, dar pe lângă, noi mai avem Brahma – uriaşul găinilor până la piticul găinilor care este rasa Bantam de numai 500 de grame, iar dintre speciile care ar putea să mai încânte ochiul ar fi gâştele Toulouse, uriaşii gri german – iepurii de 9-10 kg cum dealtfel şi papagalii şi canarii. Toate expoziţiile care se fac sunt cu vânzare. Cei care doresc să achiziţioneze un animal sau o pasăre pot să o facă în momentul vizitării şi acest lucru poate fi un prim pas în pornirea unei noi afaceri personale.”        

Expoziţia se va desfăşura în Corpul B al clădirii bazarului din Piaţa Gara Sud din Reşiţa.

Deschiderea festivă va fi vineri, 25 noiembrie la ora 9.00, iar expoziţia în prima zi va fi deschisă până la ora 18.00. Acelaşi program de vizitare va fi valabil şi pentru ziua de sâmbătă, 26 noiembrie. Pentru duminică, 27 noiembrie, expoziţia cu caracter de târg cu animale mici şi păsări de rasă pură, programul de vizitare este prevăzut între 9.00 şi 13.00.

Intrarea este în valoare de 5 lei, iar copiii şi elevii au acces gratuit.

Evenimentul, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie este organizat de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă “Fauna Cărăşană” Caraş- Severin, cu sprijinul Primăriilor şi a Consiliilor Locale Caransebeş şi Reşiţa şi Societăţii Pieţe din municipiul de pe Bârzava.

expo-gaini(Hardy Cvoica)