Universitatea Eftimie Murgu-clasată pe ultimul loc în topul universităților din țară

177

 

În urma unui raport de integritate efectuat de către Societatea Academică din România instituția s-a clasat pe ultimul loc.

Raportul a fost realizat pe baza a cinci criterii: transparență și corectitudine administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, corectitudinea financiară și meritocrație. La primul criteriu, transparență și corectitudine administrativă universitatea a obținut un scor de 0 puncte, lucru ce a clasat instituția reșițeană pe ultimul loc în clasament. Conducerea SAR a acționat în instanță pe motiv că nu li s-au pus la dispoziție documentele necesare întocmirii  raportului integrității însă dosarul a fost respins de către judecători din cauza faptului că nu s-a putut dovedi solicitarea documentelor prin email sau poștă. La polul opus, conducerea universității reșițene a dorit să lămurească lucrurile și a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu au primit nicio solicitare din partea SAR de a a prezenta documentele respective.

Rectorul Andrade Bichescu, a  întocmit o scrisoare deschisă Societății Academice Române prin care  cere motivarea acordării acestui punctaj care nu face onoare instituției de învățământ superior. Universitatea Eftimie Murgu dorește să clarifice neînțelegerile apărute și ne-a trimis la redacție  documentele în cauză.

raport-transparenta2015

clasamentecuc

citari-iosud-uemr

situatie_informatii-c1_uemr

De asemenea, rectorul Andrade Bichescu a mai declarat că anul trecut Universitatea Eftimie Murgu s-a clasat pe locul 14 la capitolul trasnparență și corectitudine administrativă. Reprezentanții universității reșițene au declarat public că își doresc o întâlnire cu repezentanții Societății Academice din România pentru a lămuri situația pe cale amiabilă.