Baschetul românesc se află în fața unei premiere istorice. Prima jucătoare naturalizată va debuta oficial în partida cu Israel, meci care se va juca sâmbătă, 19 noiembrie, ora 20:00, la Cluj, și care este decisiv în cursa pentru calificarea la EURO 2017.

”Sunt fericită să fiu aici, pentru că România are o echipă extraordinară, în care toate fetele muncesc foarte mult. Sunt recunoscătoare pentru toate eforturile care s-au făcut pentru mine ca să obțin pașaportul românesc”, a spus Ashley Walker, jucătoare născută în Stockton, California, Statele Unite ale Americii. Walker, 29 de ani, evoluează la CSM Târgovişte.

O înfrângere le-ar scoate pe tricolore din calculele calificarii. După patru etape, liderul Grupei H este Turcia, iar Israel și România au cu câte un punct mai puțin.

”Este o partidă decisivă pentru calificare și acum avem o misiune importantă să batem Israel. Am încredere în fetele mele, în ce am văzut la pregătiri în aceste zile. Sunt pline de energie”, a spus și Miroslav Popov, selecționerul României.

”Pentru mine este o onoare să reprezint România, toate ne dorim victoria sâmbătă. Avem nevoie și de public, este al 6-lea jucător”, a spus Sonia Ursu.

În tur, România a câștigat disputa cu Israel, în deplasare, scor 78-77

Ocupantele primei poziţii în fiecare grupă de calificare, plus cele mai bune şase echipe clasate pe locurile doi, vor obţine biletele pentru turneul final.

Sursa: Digisport