Premieră în baschetul feminin românesc

Baschetul românesc se află în fața unei premiere istorice. Prima jucătoare naturalizată va debuta oficial în partida cu Israel, meci care se va juca sâmbătă, 19 noiembrie, ora 20:00, la Cluj, și care este decisiv în cursa pentru calificarea la EURO 2017.

”Sunt fericită să fiu aici, pentru că România are o echipă extraordinară, în care toate fetele muncesc foarte mult. Sunt recunoscătoare pentru toate eforturile care s-au făcut pentru mine ca să obțin pașaportul românesc”, a spus Ashley Walker, jucătoare născută în Stockton, California, Statele Unite ale Americii. Walker, 29 de ani, evoluează la CSM Târgovişte.

O înfrângere le-ar scoate pe tricolore din calculele calificarii. După patru etape, liderul Grupei H este Turcia, iar Israel și România au cu câte un punct mai puțin.

”Este o partidă decisivă pentru calificare și acum avem o misiune importantă să batem Israel. Am încredere în fetele mele, în ce am văzut la pregătiri în aceste zile. Sunt pline de energie”, a spus și Miroslav Popov, selecționerul României.

”Pentru mine este o onoare să reprezint România, toate ne dorim victoria sâmbătă. Avem nevoie și de public, este al 6-lea jucător”, a spus Sonia Ursu.

În tur, România a câștigat disputa cu Israel, în deplasare, scor 78-77

Ocupantele primei poziţii în fiecare grupă de calificare, plus cele mai bune şase echipe clasate pe locurile doi, vor obţine biletele pentru turneul final.

Sursa: Digisport

Cele mai citite

Related Articles