Foarte mulţi copii au avut parte de o surpriză plăcută la Târgul Gaudeamus 2016 organizat de Radio România!

Radio Romania Regional, UNCER (Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radio) și Fundația Wings le-au oferit sansa sa devina „jurnalisti” in cadrul proiectului „Reporter Junior – Cursul de inițiere in jurnalism radio”.

Proiectul a fost menit sa familiarizeze copii cu activitățile specifice unui post de radio, exercițiul de comunicare raspunand la intrebarile CINE/CE/CÂND/UNDE/CUM pentru a le arata copiilor si celor prezenți cum obținem răspunsuri si informații relevante astfel incat copii au învatat sa comunice mai eficient in viața de zi cu zi de la prima intalnire cu “radioul”.

Reporter Junior Targul Gaudeamus 2016 2Exercițiul a fost susținut de colega noastra, Camelia Teodosiu, jurnalist Radio Romania și președinte UNCER.
După acest exercițiu, doamna Adriana Calcan i-a indrumat pe cei mici spre abordarea unui stil de viata sanatos prin indreptarea catre educatie, sport si alimentatie echilibrata.

Copiii au avut astfel ocazia sa exploreze universul lecturii la targul de carte Gaudeamus si sa invete lucrurile esentiale pentru viitorul tinerei generatii.

Activitățile au fost dezvoltate cu ajutorul UNCER (Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radio) și Fundația Wings.
UNCER este un ONG de evaluare a profesionalismului și creativității radiofonice, de formare și propulsare a valorilor autentice în sfera media care are drept obiective principale unirea Reporter Junior Targul Gaudeamus 2016 3eforturilor jurnaliștilor pentru formarea și perfecționarea profesională, promovarea valorilor umane precum si acordarea de burse și premii.
Fundația Wings este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică ce oferă Reporter Junior Targul Gaudeamus 2016 4incepand cu anul 2010 servicii sociale în conformitate cu standardele Uniunii Europene.
Prin campaniile și evenimentele umanitare destinate copiilor organizate pentru informare și strângere de fonduri, Fundația Wings își dorește să promoveze valorile, umane și profesionale în diverse domenii ale vieții culturale, sociale, artistice, sportive și academice.