paine fara documenteAproape 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii timişeni, în ultima săptămână, pentru nereguli constatate în domeniul panificaţiei. Valoarea amenzilor depăşeşete 260.000 de lei, se arată într-un comunicat emis de IPJ Timiş. Numai în cursul zilei de vineri au fost constatate două infracţiuni. Într-o autoutilitară a unei firme din Săcălaz au fost descoperite 300 de pâini pentru care nu existau documente. Patronul firmei a fost amendat cu 5.000 de lei, iar maşina folosită la transport şi produsele de panificaţiei au fost confiscate.

La o altă societate de profil din Timişoara au fost găsite peste 800 de kilograme de făină de grâu pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Poliţiştii au procedat la confiscarea întregii cantităţi de făină şi sancţionarea societăţii comerciale cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

Vă reamintim, acţiunea a fost declanşată, la nivel naţional, în data de 1 septembrie a.c., din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, obiectivul acesteia fiind asigurarea stabilităţii şi competitivităţii mediului de afaceri şi a pieţei muncii, prin prevenirea şi combaterea infracţiunilor care afectează bugetul de stat, a ilegalităţilor care se comit în domeniul producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.