Marcel Hirscher s-a impus în slalomul de la Levi, în etapa a doua a Cupei Mondiale la schi alpin, ediţia 2013-2014

Marcel HirscherAustriacul Marcel Hirscher, câştigătorul Globului Mare de Cristal din precedenta ediţie a Cupei Mondiale de schi alpin, a câştigat duminică, 17 noiembrie, slalomul de la Levi (Finlanda).

Cronometrat în cele două manşe cu 1min 45sec 42/100, Hirscher i-a devansat pe compatriotul său Mario Matt şi pe tânărul norvegian Henrik Kristoffersen (22 ani), aflat la primul său podium într-un circuit major, cu 62/100, respectiv 93/100. Norvegianul de numai 19 ani a cucerit prima medalie din carieră.

Hirscher, campion mondial al disciplinei, nu a coborât niciodată de pe podiumurile slalomului în sezonul trecut, când a obţinut 5 victorii în Cupa Mondială.

Veteranul Ivica Kostelic (Croaţia) a fost al patrulea cu 1:46,64. Au mai intrat în primii zece francezul Jaen Baptiste Grange, Patrick Thaler (Italia), Mattias Hargin (Suedia), Benjamin Raich (Austria), Steve Missillier (Franţa) şi Sebastian Solevag (Norvegia).

Americanul Ted Ligety, învingător în salomul uriaş de la Soelden, a ocupat locul 11, la 14 sutimi de nordic. Trei dintre favoriţii la clasarea în Top 10, francezul Alexis Pinturault, germanul Felix Neureuther şi italianul Manfred Moelgg, au căzut pe traseu, fiind descalificaţi. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles