Sebastian Vettel a obţinut victoria la Austin şi a stabilit un nou record în Formula 1

Vettel a castigat si in SUAGermanul Sebastian Vettel (Red Bull), care şi-a asigurat, încă de mai bine de o lună, al patrulea titlu de campion mondial consecutiv în Formula 1, a câştigat duminică, 17 noiembrie, la Austin, Marele Premiu al SUA, devansându-i pe podium pe francezul Romain Grosjean (Lotus) şi pe coechipierul australian Mark Webber. Aceasta a fost a 38-a victorie a lui Vettel în F1, a 12-a în acest sezon, dar şi a 8-a consecutivă, nou record într-un singur sezon, precedenta performanţă, ce părea imbatabilă, cea a compatriotului său Michael Schumacher, fiind de 7 succese la rând, în 2004. Italianul Alberto Ascari a reuşit în anii 1952 şi 1953 să lege 9 victorii consecutive, dar a făcut-o în 2 sezoane.

Alt fapt notabil al cursei a fost urcarea pe treapta a treia a clasamentului general al CM al piloţilor a britanicului Lewis Hamilton (Mercedes), care, clasat pe locul 4 în Texas, a profitat şi de absenţa finlandezului Kimi Raikkonen (Lotus), operat de spate cu o seară înainte.

Ultimul Mare Premiu, al 19-lea în acest an, este programat duminica viitoare, în 24 noiembrie, Marele Premiu al Braziliei, de la Sao Paulo, de pe circuitul de la Interlagos. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles