Măsuri fără precedent pentru a reduce cheltuielile la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

470

Holurile şi sălile de curs ale Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa sunt pustii. Aşa se întâmplă în fiecare vineri. Nici studenţii şi nici profesorii nu vin vinerea la cursuri, dar nu chiulesc. Este vorba de o decizie luată de noua conducere pentru a reduce cheltuielile şi pentru a redresa situaţia financiară a universităţii, spune rectorul Andrade Bichescu. Acesta menţionează că s-au făcut şi anumite restructurări la personalul didactic şi didactic auxiliar, dar au fost luate şi alte măsuri:

„Activităţile didactice au fost programate de luni până joi. Vinerea este zi liberă, iar personalul administrativ are săptămâna de lucru de numai patru zile. Se face astfel o reducere cu cheltuielile de salarizare de 20%. Am elaborat şi un program de restructurare care a fost trimis ministerului, prin care am cerut şi un sprijin financiar. Cu toate aceste probleme, activitatea didactică la UEM Reşiţa se desfăşoară normal. M-am întâlnit aseară şi cu reprezentanţii studenţilor şi i-am asigurat de acest lucru. Chiar şi balul bobocilor va fi organizat, dar deocamdată nu ştim când şi cine vor fi invitaţii”.

andrade-bichescu-1

Tot pentru a scădea costurile, au fost renegociate contractele cu furnizorii de utilităţi, aşa că universitatea reșițeană este încălzită şi luminată doar 4 zile pe săptămână.

(Sebastian Dragomir)