Motto: „Eu sunt un mic creion în mâinile unui Dumnezeu scriitor care scrie o scrisoare de dragoste lumii”. Maica Tereza

Fiecare dintre noi a pierdut pe cineva, fiecare dintre noi  poate deveni acel  „cineva” pentru cei dragi, dar împreună putem lupta împotriva cancerului.

Din păcate, toți știm „o poveste” despre cineva drag care și-a pus aripi prea devreme pentru a se înrola în Cetele Cerești…  o poveste în care personajele nu sunt unele de basm.

Radio Reșița te cheamă în centrul civic, în perioada 19-24 decembrie,  pentru a scrie cea mai frumoasă poveste împreună. Vor veni alături de noi: Moș Crăciun și toate notele muzicale împreună cu cele mai bune Zâne. Vino în povestea noastră, ia o baghetă fermecată și dirijează toate gândurile pe portativul vieții spre cei care se luptă cu această boală –cancerul.

O boală învinsă este orice carte, o boala învinsă este orice melodie, orice gest de compasiune pe care orice om îl face alături de Radio Reșița, asemeni altor milioane de oameni care au participat în cei 10 ani în proiectul „Serious Request”.

Hai să scriem povești pe note muzicale, pe 105,6 FM, pentru că dragostea este cea mai sănătoasă boală. Împreună să ridicăm singura clinică de oncologie Slatina-Nera!

Hai că se poate!

Proiectul umanitar  „Serious Request” a fost inițiat în anul 2004, de către postul public de radio din Olanda, care a reuşit să strângă bani pentru diferite cauze umanitare. Între timp, proiectul a depăşit graniţele Olandei şi a fost preluat de alte țări de pe trei continente:  Europa: Belgia, Elveţia, Suedia, Austria, Letonia  și  Portugalia;  Africa : Kenya;  Asia -Coreea de Sud.

Radio Reșița este  PRIMUL radio din România, ales să aplice proiectul „Serious Request”! Pentru că suntem mai mult decât se aude!

Epilog: „Dragostea începe prin grija pe care le-o acordăm celor de aproape, celor de acasă”.Maica Tereza

Anca Bica-Bălălău