Gino IorgulescuNoul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a fost citat, vineri, 15 noiembrie, să se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunoştinţă rezultatul unei expertize financiar-contabile într-un dosar din 2006 privind transferul unor fotbalişti, în care este suspectat de evaziune fiscală.

În iunie 2006, ANAF informa că fostul preşedinte al grupării FC Naţional, Gino Iorgulescu, preşedintele de atunci al Consiliului de Administraţie al grupării, Constantin Iacov, dar şi preşedintele Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în cazul transferurilor jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Jon McKain la Poli Timişoara şi că, în acest caz, a făcut o plângere penală.

„Cei trei sunt acuzaţi de săvârşirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor; omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; reţinerea şi nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere de sursă; nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurărilor pentru şomaj a contribuţiei la fondul de şomaj”, preciza ANAF.

Conform informaţiilor furnizate de ANAF, faptele respective sunt prevăzute şi pedepsite prin prevederile Legii Contabilităţii, Legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, Legii privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi Legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. De asemenea, în comunicat se menţionează că verificările la cele trei societăţi au fost efectuate la solicitarea Direcţiei Generale a Finaţelor Publice a judeţului Timiş.

Potrivit rezultatelor anchetei desfăşurate de ANAF, Asociaţia Pro Naţional, al cărei preşedinte este Gino Iorgulescu, a încasat integral banii rezultaţi din transferul celor cinci fotbalişti la Poli Timişoara, suma totală ridicându-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virată ulterior societăţii Baroque Trading Ltd, din Cipru. Sursa: Mediafax