pontaÎn 2014, România va avea cel mai mare Produs Intern Brut înregistrat după 1989, a anunţat premierul Victor Ponta, la finalul şedinţei de astăzi a guvernului, în care a fost adoptat bugetul pentru anul viitor. De asemenea, creşterea economică din 2014 va fi de 2,2%, iar inflaţia de 2,4 procente, în timp ce cursul mediu leu-euro va fi de 4.45. Educaţia şi Sănătatea sunt domenii care vor beneficia anul viitor de creşteri salariale importante, a ţinut să precizeze prim-ministrul Victor Ponta:

Potrivit premierului Victor Ponta, salariul minim va creşte anul viitor cu 12,5%, iar pensiile şi venitul minim garantat vor fi mai mari cu 5 procente. Proiectul bugetului de stat pentru 2014 este programat să fie votat în parlament la începutul lunii decembrie.

 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a făcut astăzi, la Timişoara, un apel către toţi parlamentarii, inclusiv PNL, să nu voteze bugetul pe 2014. El consideră că proiectul de buget pe 2014 este ” parşiv” deoarece va scoate mulţi bani din buzunarele românilor.

Vasile Blaga crede că dacă liderul liberalilor, Crin Antonescu, va fi de acord cu acest bugeţ PNL va ” capitula” în faţa PSD.