A murit regele Thailandei, după o domnie de 7 decenii

Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei, monarhul cu cea mai lungă domnie, a murit joi la vârsta de 88 de ani, a anunțat palatul regal, potrivit Agerpres. “Majestatea Sa a murit împăcat la spitalul Siriraj” din Bangkok, la ora locală 15:52 (08:52 GMT), a anunțat palatul regal într-un comunicat.

Este de așteptat ca fiul regelui Bhumibol, moștenitorul tronului, Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 63 de ani, să devină noul rege al Thailandei. Palatul regal de la Bangkok anunța încă de miercuri că starea sănătate a regelui Bhumibol s-a deteriorat grav, suveranul fiind asistat respirator și aflându-se sub dializă.

În cele șapte decenii de domnie, regele a fost considerat o forță unificatoare și a intervenit atunci când evenimentele amenințau să arunce Thailanda în criză.

Bhumibol a fost văzut ultima dată în public pe 11 ianuarie, când a petrecut câteva ore la palatul său din capitală. Potrivit unui reporter al agenției Reuters, toți cei patru copii al regelui, printre care și prințul moștenitor Maha Vajiralongkorn, și-au vizitat miercuri tatăl la spital.

De același autor

Related Articles