Mirela LavricAtleta Mirela Lavric, campioană mondială la juniori, a afirmat că a avut oferte de a concura pentru alte ţări, dar nu s-a gândit să părăsească România şi să stea departe de cei dragi. Atleta recunoaşte, cu ‘un gust amar’, că în România nu se poate trăi din sport. Lavric este mândră că a reprezentat România la foarte multe competiţii şi spune că iubeşte ceea ce face, iar una din dorinţele ei este să ajungă pe podiumul de la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janerio.

Mirela Elena Lavric s-a născut pe data de 17 februarie 1991 în satul Armăşoaia, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. A început atletismul la vârsta de 13 ani, fiind descoperită de profesorul său de educaţie fizică din satul natal, Marius Codreanu. S-a pregătit cu antrenoarea emerită Viorica Pintilie, reuşind să obţină mai multe medalii la competiţii de juniori şi tineret.

Mirela Lavric este triplă campioană mondială de juniori, în proba de 800 de metri: în anul 2007 la Ostrova (Cehia), în 2008 la Campionatul Mondial de la Bydgoszcz (Polonia) şi în 2010 la Campionatul Mondial de la Moncton (Canada). Un alt titlu obţinut în 2007 este cel de la la Campionatul European de Juniori de la Hengelo (Olanda). În anul 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind semifinalistă în proba de 800 de metri. A terminat competiţia pe locul 14. În anul 2013 a cucerit trei medalii la Campionatul European de Tineret desfăşurat la Tampere (Finlanda): aur în proba de 800 de metri, argint în proba de 400 de metri şi argint la 4×400 de metri.

Cooptată în lotul naţional de atletism, Mirela Lavric se antrenează la Vaslui, cu antrenoarea sa, pentru Campionatul European de Atletism de la Zurich (Elveţia), din vara lui 2014. Sursa: Agerpres