Novak DjokovicNovak Djokovic a câștigat pentru a doua oară consecutiv Turneul Campionilor de la Londra, unde l-a învins luni, 11 noiembrie, în finală pe Rafael Nadal, numărul 1 mondial, scor 6-3, 6-4, la capătul a oră și 36 de minute de joc. Finala a fost la discreția sârbului, de la primul până la ultimul schimb.

Djokovic a încept foarte montat meciul. Și-a făcut ușor primul serviciu, apoi a realizat primul break al întâlnirii și s-a distanțat rapid la 3-0. Nadal a revenit la 3-3, dar a cedat un nou break pentru 3-5, iar sârbul, locul 2 în lume, a închis setul fără probleme.

Manșa secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate. „Djoker” a fost excelent la serviciu, chiar dacă a încheiat cu o frecvență de doar 65%, iar Nadal nu a găsit șansele de break necesare pentru a relansa partida. Ibericul și-a pierdut din nou serviciul în debutul setului, iar jucătorul din Serbia nu a mai scăpat controlul partidei, încheind turneul cu un sec 6-3, 6-4. Șase ași a lovit Djokovic, în timp ce Nadal s-a oprit la unul singur, oferind 11 șanse de break (trei concretizate).

Scorul la meciurile directe dintre cei doi este acum 22-17 în favoarea lui Nadal, iar Djokovic încheie anul cu un bilanț de 72 de victorii și 9 eșecuri (50 – 5 pe hard). Nadal are 75 de victorii și 7 eșecuri, doar patru dintre ele pe suprafața dură.

Pentru sârb a fost cea de-a 22-a victorie consecutivă în circuitul ATP, el reușind să cucerească în ultimele săptămâni și titlurile consecutive de la Beijing, Shanghai și Paris. Ultimul său eșec: în finala de la US Open, suferit chiar contra lui Nadal, după un meci de patru seturi.

În cariera sa, Novak Djokovic a câştigat de trei ori Turneul Campionilor, performanţă realizată doar de şapte sportivi în istoria ATP.Fernando Verdasco-David Marrero

Spaniolii Fernando Verdasco (29 de ani) și David Marrero (33 de ani) au reușit marea surpriză la Turneul Campionilor de dublu, de la Londra. Favoriții 6 i-au învins pe frații Mike și Bob Bryan, scor 7-5, 6-7, 10-7, după o partidă în care s-au aflat mereu în control. Cei doi învingători fac pereche începând cu 2012 și au împreună 6 titluri.Sursa:DigiSport