Cel mai mare manej hipic din România se construieşte în Banat

Cel mai mare manej hipic din România se ridică la câţiva kilometri de Timişoara.

Localitatea Herneacova va intra în perioada următoare în circuitul naţional şi internaţional al curselor sportive cu cai. Aici se ridică în acest moment cel mai mare manej din ţară, dar până când vor fi organizate curse, bănăţenii se pot plimba pe 57 de hectare în pădurea aferentă complexului, ei având acces gratuit pe traseele deja amenajate. Noul complex hipic include şi o serie de grajduri cu boxe pentru cai şi terenuri de antrenament.

“Noi am cumpărat la licitaţie acest teren, pădurea. Baza este acum în plină dezvoltare, suntem în plin șantier și lucrăm intens la manej. Au fost deja amenajate două trasee în pădure, unul mai mare, de nouă kilometri şi unul mai mic, de cinci. Toţi cei care doresc să utilizeze aceste trasee, fie pe jos, fie cu bicicletele, sunt liberi să o facă, este gratis, nu există nicio taxă de intrare. Scopul nostru este de a încuraja mişcarea, dacă sunt sportivi care doresc să se antreneze aici sunt liberi să o facă” a declarat Andrei Gaşpar – preşedintele clubului de echitaţie Herneacova.

Amintim că, accesul spre localitatea Herneacova se face pe drumul naţional către Lugoj, iar la Recaş se virează spre stânga, către zona cramelor din comună.

Sursa: tion.ro

De același autor

Related Articles