[AUDIO] Conferinţă ştiinţifică internaţională la UEM Reşiţa

conferinta-hydro-engineering

Cea de-a doua ediţie a conferinţei „THINK-HYDRO.com”, va avea loc la Reşiţa în perioada 13-15 noiembrie relansând astfel „disputa“ referitoare la avantajele certe ale folosirii surselor de energie regenerabile în producerea energiei electrice. Conferinţa științifică, ale cărei lucrări se vor desfăşura în limba engleză, va avea loc în amfiteatrele Universității „Eftimie Murgu“ și va cuprinde secțiuni dedicate echipamentelor hidraulice şi electrice, precum și altor aspecte legate de domeniul hidroenergetic.

Evenimentul va marca şi câteva date istorice, cei 100 de ani de când comunitatea internațională utilizează turbina hidraulică patentată de Viktor Kaplan, 80 de ani de când România aplică principiile enunțate și cuprinse de Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii româneşti, în lucrarea „Plan general d’amenagement des forces hydrauliques en Roumanie“ şi 40 de ani de când Reşiţa testează echipamentele pe care le dezvoltă, în laboratorul de cercetări hidraulice, cel mai mare şi mai performant din sud-estul Europei.

Lucrările prezentate în cadrul conferinţei sunt organizate de cercetătorii HYDRO-ENGINEERING în colaborarecu Universitatea „Eftimie Murgu“ din urbe. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc începând cu ora 19.00.

Află aici Mai multe informaţii, legate de obiectivele urmărite de acest eveniment, de la purtătorul de cuvânt al organizatorului, Societatea HYDRO-ENGINEERING din Reşiţa, Walter Fleck:

De același autor

Related Articles