[AUDIO] Tricolorele n-au avut nicio şansă în jocul cu Angola

Naționala feminină de handbal a României, medaliată cu bronz la Mondialul de anul trecut, a fost învinsă fără drept de apel de Angola cu scorul de 23-19 (11-9), sâmbătă, în primul său meci din Grupa A, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

”Au meritat victoria, au avut mai multă atitudine decât avem noi. Nu cred că e vorba de un duș rece, ci sunt niște lucruri care trebuiesc rezolvate cât mai repede. Trebuie să ne mobilizăm, începând de la mine până la ultima din echipă. Trebuie fiecare să dăm mult mai mult pe teren, ca să formăm o echipă competitivă. Urmează meciuri grele și nu mai avem voie să face vreo mișcare greșită”, a spus Cristina Neagu, intervievată la finalul meciului de Bogdan Predescu de la Radio România.

Angola, bronz la ultima ediție a Campionatului Africii, a umilit pur și simplu echipa României, pe care a condus-o în mai multe rânduri la cinci goluri.

Tricolorele au avut evoluții penibile în acest meci, singura care s-a ridicat la valoarea obișnuită fiind portarul Paula Ungureanu, care a avut 15 intervenții (39%).

România se îndepărtează considerabil de medalii după acest eșec în fața celei mai slabe echipe din grupă.

Angola a început bine meciul și a condus cu 3-0, România marcând primul său gol abia în minutul 10 (1-3). România a reușit să egaleze, 4-4 (14), dar nu a reușit să preia conducerea, echipa africană fiind cea care a condus ostilitățile și s-a desprins din nou, la 9-6 (21). La pauză, Angola conducea cu 11-9.

Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde s-a apropiat la un gol, 11-12 (35), dar apoi Angola și-a mărit avansul la cinci goluri, 16-11 (40). România a mai tras speranțe pentru un rezultat bun după ce s-a apropiat la 16-18 (52), dar jucătoarele africane, susținute din tribune, au marcat două goluri și scorul a devenit 20-16 (54), pentru ca apoi să crească la cinci goluri, 22-17 (58), meciul încheindu-se cu 23-19., scrie Agerpres.

În celelalte meciuri din Grupa A, Brazilia a dispus de Norvegia cu 31-28, iar Spania a întrecut Muntenegru cu 25-19.

Următoarele meciuri vor avea loc luni, Spania — Norvegia, Brazilia — România și Angola — Muntenegru. Primele patru clasate se califică în sferturile de finală.

sursa foto: digisport.ro

 

De același autor

Related Articles