pv1

Pentru al treilea sfârşit de săptămână, consecutiv, piața volantă din municipiul Reșița, funcţională în cartierul Muncitoresc, pe terenul fostei terase Mureşul, a reprezentat un real succes atât pentru organizatori şi comercianți cât şi locuitorii din zonă.

Zeci de producători din Goruia, Fârliug, Dezeşti, Mehadia şi Reşiţa, dar și din județele mai îndepărtate precum Dolj,  Mehedinţi şi Timiş și-au expus gama de produse proprii, constând în legume, fructe, brânzeturi, carne, ţuică, vin, gemuri, produse apicole şi multe altele.

Locuitorii din zona veche a oraşului și-au dosit sacoșele cu ultimele cumpărături pentru cămară, dar şi pentru mesele zilnice. Ei sunt foarte mulțumiți că pot cumpăra produse naturale, direct de la producător și aproape de casă. Cei mai mulți dintre vizitatori sunt persoane în etate iar distanţa până la cele două pieţe permanente, existente în urbe, în imediata vecinătate a gărilor Reşiţa Sud şi Nord este mult prea mare pentru locuitorii din cartierele Muncitoresc, Dealul Crucii, Driglovăţ, Stavila, Marginea, Başovăţ şi Lend. În acest sens municipalitatea a hotărât organizarea unei pieţe de cartier pe modelul statelor occidentale. Acțiunea a fost menită să răspundă nevoilor locuitorilor care nu au posibilitatea să se deplaseze prea departe de locul de rezidenţă. Cetăţenii susţin faptul că ar fi binevenită ideea dacă piaţa volantă şi-ar extinde profilul şi s-ar permanentiza, în sensul să fie deschisă zilnic, şi au propus organizatorilor ca locaţia să fie acoperită şi împrejmuită, pentru a putea fi folosită şi pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Mulțumiți au fost însă și producătorii care au pus la dispoziția cetăţenilor o gamă variată de fructe şi legume de toamnă, ba mai mult, pentru clienţii care au cumpărat cu sacii aceștia s-au oferit să le transporte marfa chiar şi la domiciliu.

Piaţa volantă din cartierul reşiţean Muncitoresc va fi la dispoziţia producătorilor şi comercianţilor de produse agricole, precum şi a cumpărătorilor, în fiecare sâmbătă până la venirea iernii, iar organizatorii au declarat că, în prezent se caută variante pentru deschiderea altor două locaţii, de acest fel, în cartierele Luncă şi Moroasa.

Află aici părerile vânzătorilor şi cumpărătorilor, precum şi propunerile acestora: