[AUDIO] Radio România Reșița îi urează actriței Cezara Dafinescu un sincer La Mulți Ani!

Motto:”Eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul.”

 

Aniversata zilei, Cezara Dafinescu, a fost de curând invitata publicului reșițean de teatru, dar și a studioului Radio România Reșița.

Ne-a mărturisit atunci:

 Am dat din viața mea, am dat din sufletul meu câte-o părticică, vreau să dau și la Reșița.”

Părticică a sufletului său, Radio România Reșița îi urează actriței Cezara Dafinescu un sincer La Mulți Ani!

Cezara Dafinescu s-a născut într-o zi de pe 4 august, la Sibiu, mama medic si tatăl general de armată. În copilărie s-a bucurat de protecţia și educația bunicii sale, avocat, de origine poloneză. A urmat doi ani de balet clasic, dar pentru că era înaltă, s-a înscris la liceul sportiv, devenind campioană naţională de atletism la juniori. Cariera sa sportivă s-a încheiat în urma unui accident soldat cu o ruptură de muşchi.

În anul 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, din București, la clasa profesorului universitar Moni Ghelerter luând la examenul de diplomă nota 10.

În anul trei de facultate s-a căsătorit cu George Motoi, la o lună după ce-l cunoscuse, actor celebru din Cluj, la acea vreme, ce filmase “Serata “.

În anul următor de facultate a devenit mămica unei fetiţe. După absolvire este repartizată la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Ne-afăcut  mărturisiri, dar și promisiunea că o vom revedea curând la Reșița.

Când ne gândim la Cezara Dafinescu, simțim zămislirea unui zâmbet din ochii ei mari – verzi, asemeni unor curcubee ce  își leagăna orizonturile pe străluciri de raze, ce-au fugit pentru o clipă din rai, împreună cu  vocea ce-a consacrat-o, făcând-o regina celor mai frumoase amintiri  pe retina memoriei fiecărui iubitor de teatru.

„Eu sunt o pătimașă, leoaică cu ascendent în rac și sentimentală și sensibilă și e mai bine așa,

dacă eram doar leoaică, eram de nesuportat. Nu ştii niciodată când ai întâlnire cu destinul. Trebuie să fii cât mai frumoasă la întâlnirea cu destinul.”

Zâmbește, îmi pune din mantaua verde a ochilor ei mari o lacrimă pe creasta inimii și-mi îmbrățisează sufletul –„Pe curând, Reșița!”

 

La multi ani, Cezara Dafinescu !Pe curând!

 

Anca Bica Bălălău