Cioloș: Corupția, coroborată cu indiferența, poate să ucidă literalmente

Corupția, coroborată cu indiferența, poate să ucidă literalmente, a declarat premierul Dacian Cioloș, marți, în deschiderea dezbaterii publice privind noua Strategie Națională Anticorupție.

„Corupția ucide! Vă amintiți de acest slogan, în urmă doar cu câteva luni, și iată că vedem astăzi, în multe situații — corupția coroborată cu indiferența — și e important să subliniem acest lucru — poate să ucidă literalmente, am văzut cazuri în sănătate, și poate să ucidă social prin alienare, atunci când aceste ingrediente — corupția și indiferența — le întâlnim în educație (…). Ca să dau doar două exemple din două domenii în care există un sentiment clar în societate că avem nevoie de reformă, dar avem impresia că această reformă trebuie să vină doar din partea statului sau a Guvernului”, a spus premierul Cioloș, la dezbaterea organizată la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că atât în sănătate, cât și în educație trebuie luate măsuri politice, dar este nevoie și de o schimbare de atitudine.

„Pot să vă asigur că în ambele domenii — și în sănătate și în educație — trebuie luate măsuri politice sau guvernamentale ferme, dar în ambele domenii, fără o schimbare de atitudine din partea noastră, ca beneficiari ai serviciilor publice din sănătate și din educație, nu o să reușim să eliminăm nici corupția și mai ales indiferența”, a afirmat Cioloș.

Premierul Cioloș: Aplicarea Strategiei Naționale Anticorupție nu este opțională

Aplicarea Strategiei Naționale Anticorupție nu este opțională, a declarat premierul Dacian Cioloș marți la Palatul Victoria.

„Din perspectiva noastră, aplicarea măsurilor din strategie nu este una opțională. Această strategie vizează toate instituțiile publice, de la vârful administrației publice centrale până la baza administrației publice locale, și (…) această strategie va fi adoptată în așa fel încât ea să poată să fie urmărită în aplicarea ei”, a precizat Cioloș, în deschiderea dezbaterii publice privind noua Strategie Națională Anticorupție, organizată de Ministerul Justiției și Cancelaria prim-ministrului.

Sursa: agerpres.ro