pui

Autorităţile sanitare veterinare spun că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei în cazul cărnii de pui infestată cu Salmonella. Contaminarea s-a produs în depozitele Avicola Călăraşi, problema fiind la manipulare, depozitare şi igiena personală – precizează preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare, Vladimir Mănăstireanu. Până cum au fost făcute verificări în 18 judeţe, au fost retrase peste 65 de tone de carne de pui, iar mai bine de 20 de tone au fost deja distruse. Vladimir Mănăstireanu:

Vor fi efectuate controale mai multe şi în cel mai scurt timp, dar se are în vedere şi înăsprirea legislaţiei pentru siguranţă alimentară, a anunţat şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. El a făcut însă apel la prezentarea obiectivă a situaţiei, pentru a nu compromite o întreagă industrie. Ministrul Agriculturii a precizat că, în urma scandalului din ultimele zile, se înregistrează deja pierderi de zeci de mii de euro.