Piovacarri a marcat pentru Steaua, la BaselFC Basel şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), miercuri seara, 7 noiembrie, pe St Jakob-Park, din Grupa E a Ligii Campionilor al fotbal, după ce steliştii au primit gol în prelungiri. Federico Piovaccari (17) a deschis scorul pentru Steaua, dar Giovanni Sio (90+1) a restabilit egalitatea într-un final dramatic şi nedrept.

FC Basel a dominat teritorial din startul partidei şi prima şansă de gol a venit în minutul 11, când Delgado a trimis periculos din lovitură liberă. Steaua a cerut penalty în min. 14, când Piovaccari a fost dezechilibrat evident în careu de Schaer, dar arbitrul lusitan a lăsat jocul să continue. Campioana României a reuşit să deschidă scorul în min. 17, când Szukala l-a lansat cu o pasă pe Piovaccari, italianul a dejucat scăpat de marcajul fundaşilor şi a scăpat singur cu portarul pe care l-a executat: 0-1. La doar un minut după aceea, gazdele au avut o bună ocazie de egalare, dar Frei a reluat peste poartă. Tătăruşanu a intervenit salutar în faţa lui Salah (25), în marginea careului de 6 metri, şi tot jucătorul egiptean a ratat o altă situaţie bună, spre finalul primei reprize, când şutul său telefonat a fost reţinut de portarul Stelei. Ultimele minute ale primei părţi puteau aduce un nou gol pentru Steaua, dar Sommer s-a opus providenţial în două rânduri mingilor trimise de Szukala şi Gardoş (43). Apoi, Szukala a trimis pe lângă ţintă (44). Steaua a suferit o pierdere importantă în finalul primei reprize, când Pintilii s-a accidentat şi a fost înlocuit.

În partea a doua a meciului, Basel a pus presiune pe apărarea Stelei, care a rezistat destul de bine. Gazdele au avut două şanse bune, însă, în min. 62, când şutul lui Frei a fost blocat in extremis de Georgievski, iar apoi Ivanov a reluat cu capul puţin alături. Gardoş a avut o intervenţie salutară în min. 73 în faţa lui Stocker. Apoi a fost rândul lui Filip să-l blocheze pe Sio (77). La poarta cealaltă, Tănase a încercat să-l surprindă pe Sommer, dar şutul a fost slab (87). Basel a reuşit egalarea în cele din urmă prin Sio (90+1), scăpat de Georgievski: 1-1.

Steliştii au luptat pentru fiecare palmă de teren, s-au sacrificat, şi-au dorit foarte mult să câştige la Basel, dar nu au reuşit şi au şanse mici să continue în Europa League. A fost de ajuns un moment de neatenţie şi toată munca depusă în acest meci, tot jocul bun a fost practic şters de acest rezultat. Chipciu a debutat în acest meci în Champions League.

Următorul meci al Stelei va avea loc pe 26 noiembrie, cu Schalke, la Bucureşti.

Au evoluat echipele:

FC Basel: 1. Yann Sommer – 15. Kay Voser, 16. Fabian Schaer, 13. Ivan Ivanov, 34. Taulant Xhaka – 8. Serey Die, 20. Fabian Frei (21. Marcelo Díaz, 78) – 22. Mohamed Salah (7. David Degen, 84), 10. Matías Delgado (30. Giovanni Sio, 66), 14. Valentin Stocker – 9. Marco Streller (căpitan). Antrenor: Murat Yakin.

Rezerve neutilizate: 18. Germano Vailati – 4. Philipp Degen, 5. Arlind Ajeti, 33. Mohamed Elneny.

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (8. Lucian Filip, 46) – 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu (7. Alexandru Chipciu, 62), 10. Cristian Tănase – 25. Federico Piovaccari (35. Pantelis Kapetanos, 76). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă – 33. Fernando Varela, 11. Andrei Prepeliţă, 22. Paul Pîrvulescu.

Arbitru: Olegário Benquerenca; arbitri asistenţi: Ricardo Santos, Rui Tavares; arbitri asistenţi adiţionali: Manuel De Sousa, Artur Dias; arbitru de rezervă: Joao Santos (toţi din Portugalia)

Delegat UEFA: Benny Jacobsen (Danemarca), observator UEFA pentru arbitri: Manuel Lopez Fernandez (Spania)

Cartonaşe galbene: Szukala (11), Piovaccari (26), Bourceanu (41), Ivanov (42), Schaer (80), Degen (86). Sursa: Agerpres