Messi, condamnat la închisoare

Starul Barcelonei Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, scrie presa spaniolă citată de BBC.

Aceeași pedeapsă cu închisoare, 1 an și 9 luni, a primit și tatăl său în procesul intentat de Fiscul spaniol pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane de euro din impozite neplătite în perioada 2007-2009.

Jorge Messi este omul care s-a ocupat tot timpul de veniturile lui Lionel Messi, aşa cum le-a spus judecătorilor cvintuplul câştigător al “Balonului de Aur” la înfăţişarea din 2 iunie: „Nu m-am uitat niciodată la contracte, tatăl meu s-a ocupat”.

Sumele provin, potrivit fiscului spaniol, din drepturile de imagine primite prin intermediul unor companii-paravan cu sediul în Belize şi în Uruguay, considerate în acea vreme paradisuri fiscale.

Deşi Parchetul s-a pronunţat împotriva trimiterii cazului în faţa tribunalului, avocatul statului, reprezentantul administraţiei fiscale, a cerut 22 de luni şi jumătate închisoare pentru fiecare dintre cei doi.

Sursa: digi24.ro

Cele mai citite

Related Articles