Meciurile din semifinalele Campionatului European sunt: Portugalia – Ţara Galilor (miercuri, ora 22:00, la Lyon) şi Germania – Franţa (joi, ora 22:00, la Marsilia). Finala se va disputa duminică.

Echipa naţională a Portugaliei s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa, după ce a învins, joi, la Marsilia, cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, reprezentativa Poloniei, în sferturile de finală ale competiţiei. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Polonezii au deschis scorul prin Lewandowski, în minutul 2, portughezii reuşind egalarea prin Renato Sanches, în minutul 33.

Reprezentativa Ţării Galilor s-a calificat în premieră în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, cu scorul de 3-1 (1-1), selecţionata Belgiei, în sferturile competiţiei. Pentru Ţara Galilor au marcat A. Williams, Robson-Kanu  şi Vokes, iar pentru Belgia a înscris Nainggolan.

Naționala Germaniei s-a calificat în semifinalele Euro 2016, după ce a trecut la loviturile de departajare, scor, 6-5 de selecţionata Italiei, în sferturile de finală de la Bordeaux. La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor 30 de minute de prelungiri scorul a fost egal, 1-1. Germania a deschis scorul prin Mesut Ozil, în minutul 65, iar Italia a egalat prin Leonardo Bonucci, din penalti, în minutul 78.

Echipa naţională a Franţei s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, cu scorul de 5-2 (4-0), reprezentativa Islandei, în ultimul sfert de finală al competiţiei. Golurile francezilor au fost marcate de Giroud ’12, ’59, Pogba ’20, Payet ’43 şi Griezmann ’45, în timp ce pentru islandezi au înscris Sigthorsson ’56 şi B. Bjarnason ’84.