Echipa de fotbal a Țării Galilor s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European, vineri seara, pe stadionul ”Pierre-Mauroy” din Lille, după ce a învins surprinzător formația Belgiei cu scorul de 3-1 (1-1), în sferturile de finală ale EURO 2016.Țara Galilor a obținut o calificare meritată, prin golurile marcate de Ashley Williams (31), incert pentru acest meci până în ultimul moment, Hal Robson-Kanu (55), un jucător fără echipă, și Sam Vokes (86), o rezervă, după ce belgienii au deschis scorul prin Radja Nainggolan (13).

Dacă galezii au arătat ca o veritabilă echipă, pentru ea muncind inclusiv vedeta Gareth Bale, cel mai scump fotbalist al planetei, de partea cealaltă, belgienii, jucători de zeci de milioane de euro, au arătat că o sumă de vedete nu înseamnă neapărat o echipă. În plus, defensiva ”diavolilor roșii” a fost una de nivel amatorial în acest meci, prezentându-se departe de valoarea celorlalte compartimente. Singurele circumstanțe sunt improvizațiile cauzate de absențele în serie (Kompany pentru turneul final, Vertonghen și Vermaelen pentru acest meci).

Belgia, numărul doi în clasamentul FIFA, nu a arătat aproape nimic în acest meci, a fost dominată în unele momente, a construit greoi, neinspirat, cu acțiuni individuale, fără sorți de izbândă în fața unei echipe solide,scrie agerpres.

Aceasta este cea mai mare performanță a fotbalului galez, după sfertul de finală din 1958, la Cupa Mondială, când echipa fost eliminată de Brazilia, viitoarea campioană.

Cele două echipe s-au înfruntat și în preliminarii, iar galezii au dat atunci măsura forței lor, câștigând cu 1-0 la Cardiff și remizând la Bruxelles.

În semifinale, Țara Galilor va întâlni Portugalia, miercuri, la Lyon, meci care va aduce în prim plan un duel Bale — Ronaldo, coechipieri la Real Madrid.

sursa foto: digisport