[AUDIO] Vrei brad de Crăciun? Află aici oferta Direcţiei Silvice Caraş-Severin

pomi-de-craciun

Aproximativ 2.500 de pomi de Crăciun vor fi tăiaţi anul acesta în judeţul Caraş-Severin, cu 200 mai puţini decât în 2012. Peste 1.700 dintre aceştia sunt brazi, iar mai mult de 700 molizi, a declarat pentru Radio România Reşiţa, directorul Direcţiei Silvice Caraş – Severin, Ştefan Stănescu. Numărul pomilor tăiaţi a fost redus de la an la an, deoarece se doreşte protejarea pădurilor, a spus Stănescu.

Preţul pomilor va varia, în funcţie de înălţime şi specie, de la 15 la 20 de lei pentru brazi şi cu 10 lei mai puţin pentru molizi. Comenzile speciale se pot face atât la sediul Direcţiei Silvice, cât şi la Ocoalele Silvice din judeţ, a mai precizat Ştefan Stănescu. De anul viitor se va lua în considerare ideea înfiinţării, pe lângă ocoalele silvice, a unor pepiniere pentru pomii de Crăciun, în care timpii de regenerare, de la plantare până când aceştia vor putea fi recoltaţi şi vânduţi, va fi de relativ 10-12 ani. Pomii se vor vinde în pieţele din Reşiţa, Oraviţa, Moldova-Nouă, Oţelu Roşu, Caransebeş şi Băile Herculane.

Direcţia Silvică Caraş-Severin intenţionează să demareze o campanie de conştientizare a populaţiei, astfel încât, tot mai mulţi oameni să se orienteze spre brazii ecologici în ghivece, deoarece la finalul sărbătorilor de iarnă toţi pomii tăiaţi ajung la gunoi, iar risipa se vede în fiecare an.

Află aici oferta Direcţiei Silvice Caraş-Severin, de la directorul instituţiei, ing. Ştefan Stănescu:

De același autor

Related Articles