100 de euro justitieProfesorii din Caraş-Severin, prin liderul de sindicat de la federaţia „Spiru Haret”, Carmen Rugină, se vor înfăţişa astăzi în instanţă pentru a-şi cere drepturile. Aproape 300 de cadre didactice au dosare pe rol prin care se doreşte ca, pentru anul 2010, să se achite cei 100 de euro pentru achiziţionarea de manuale şi cărţi, care li se cuvin potrivit legii.

Conform legii 315/2006, cadrele didactice beneficiau de 100 de euro anual pentru achiziţii de material didactic. Potrivit liderului de sindicat, Carmen Rugină, timp de 3 ani, legea a fost respectată, dar în anul 2010, aceştia nu au mai primit niciun ban. În vara anului 2010, legea respectivă a fost abrogată. Cu toate acestea, profesorii trebuiau să beneficieze de suma integrală pentru că abrogarea legii s-a făcut după ce anul şcolar s-a încheiat, dar nici până acum nu au primit nimic.

Totuşi, există posibilitatea ca banii să fie atribuiţi, conform anului calendaristic, adică doar pentru primele 6 luni ale anului 2010, a mai precizat Carmen Rugină, lider de sindicat al federaţiei „Spiru Haret” Caraş-Severin: