[AUDIO] Alegerile locale de la Ciclova Română sunt contestate de liberali

Conducerea Partidului Național Liberal, filiala Caraș-Severin a depus aseară o sesizare la Biroul Electoral Central prin care solicită anularea alegerilor și reluarea scrutinului la Ciclova Română. Copreşedintele PNL Caraș-Severin, Valeria Schelean susţine că la secția de votare nr. 200, legislația electorală a fost încălcată în repetate rânduri.

„În timpul desfășurării procesului de votare, președintele Biroului Electoral al secției de votare nr. 200 a fost surprins atunci când a înmânat unui alegător mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului, iar după apelarea numărului de urgență 112 și intervenția organelor de poliție au fost anulate respectivele buletine de vot; În timpul numărării voturilor și consemnării rezultatului alegerilor, s-au constatat o serie de neconcordanțe: un număr mai mare de voturi valabil exprimate decât cele atribuite competitorilor electorali, neconcordanțe cu privire la numărul de votanți, necorelări între numărul de buletine de vot din urmă, buletinele de vot anulate și buletinele de vot nefolosite și numărul de buletine de vot primite oficial la secția respectivă; La centralizarea rezultatului alegerilor au fost observate alterări/modificări ale proceselor verbale, aspect complet interzis de legea electorală. Atunci când au fost solicitate clarificări Președintelui Biroului electoral al secției de votare nr. 200 asupra acestor modificări, candidatul la funcția de primar din partea ALDE, alături de fiul său, care nu avea dreptul legal să se afle în secție, au agresat reprezentantul PNL, moment în care a fost solicitată din nou prezența forțelor de ordine. În acest context, PNL Caraș-Severin consideră că singura modalitate prin care poate fi cunoscută adevărata opțiune a alegătorilor din Ciclova Romană este reluarea alegerilor la nivelul întregii Circumscripții Locale”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Cecilia Dăneţ susţine că în ziua alegerilor nu a fost niciun apel pe 112 care să reclame fraudă electorală la Ciclova Română.

Oricum, dacă această contestaţie a liberalilor cărăşeni va fi acceptată, ea trebuie soluţionată în cursul zilei de joi, de către Biroul Electoral Central.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles