[AUDIO] Fabrică de escrocherii la Consiliul Judeţean Caraş-Severin

Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Caraș-Severin trece prin cea mai grea perioadă de la înfiinţare şi până în prezent.

Curtea de Conturi a evidenţiat că în ultimii ani, s-a creat un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei. Principalele nereguli constate se referă la diverse contacte încheiate cu „firme de casă” pentru reabilitarea unor drumuri, pentru lucrările de deszăpezire sau pentru contractarea unor servicii de curățenie și pază. Corina Pascotă, şeful direcţiei spune că a venit momentul decontării şi că toată responsabilitatea stă acum pe umerii ei.

„Prejudiciul estimat este undeva la peste 40 de miliarde. În DADPP nu avem un compartiment juridic, iar analiza Curţii de Conturi impune ca, într-un termen de decădere de 30 de zile de la data la care a fost comunicată decizia instituţiei, Direcţia trebuie să facă demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciilor constatate. Mi-e foarte greu să încercă să fac lumină în acte ce au fost făcute în anii anteriori de oameni care nici nu mai lucrează aici. Termenul de decădere se împlineşte vineri (mâine – n.r.). Până atunci trebuie făcute acţiunile şi dispoziţiile pentru recuperarea sumelor respective. Dacă asta nu se întâmplă, toate mi se vor imputa mie“.

Potrivit prevederilor art 64 din Legea nr 94 din 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată:

(1) Nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevazută la alin. (1) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este amenda.

Corina Pascota1

Demersul iniţiat de Corina Pascotă este unul aproape imposibil, în condiţiile în care în Consiliul Judeţean nu mai există jurişti. În plus, în această săptămână consilierii judeţeni au refuzat achiziţia de servicii de consultanţă juridică din exterior.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles