Djokovic-FererDuminică, 3 noiembrie

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a câştigat turneul Masters 1000 de la Paris-Bercy pentru a doua oară în cariera sa, învingându-l în două seturi simetrice, 7-5, 7-5, pe spaniolul David Ferrer, deţinătorul titlului, în finala disputată duminică.

Djokovic, care s-a mai impus în turneul parizian la ediţia din 2009, şi-a trecut cu această ocazie în palmares cel de-al 6-lea titlu din acest sezon, succesul permiţându-i să păstreze o şansă de a încheia sezonul pe primul loc în clasamentul mondial ATP, din care a fost detronat de spaniolul Rafael Nadal. Pentru a reuşi această performanţă, jucătorul sârb este obligat să câştige Turneul Campionilor de la Londra, programat săptămâna viitoare, şi să păstreze astfel cele 1.500 de puncte pe care le-a obţinut anul trecut, după victoria din această competiţie.Agerpres

Sâmbătă, 2 noiembrie

David Ferrer (nr. 3 mondial), câştigătorul de anul trecut al acestei competiţii, îl va întâlni în finală pe sârbul Novak Djokovic (nr. 2 ATP), care a reuşit să dispună cu 4-6, 6-3, 6-2 de elveţianul Roger Federer. Ferer l-a învins în două seturi, 6-3, 7-5, pe compatriotul său Rafael Nadal (nr. 1 mondial).

Acest eşec l-ar putea costa scump Nadal, ibericul riscând să piardă primul loc în ierarhia profesionistă masculină de tenis, în cazul în care Djokovic îl va învinge pe Ferrer în finala de duminică, 3 noiembrie, de la ora 17.