Simona Halep poate câştiga Turneul Campioanelor, crede fosta campioană Virginia Ruzici

Simona HalepFosta mare jucătoare română Virginia Ruzici are încredere în calităţile actualei vedete a tenisului din ţara noastră, Simona Halep, pe care o consideră capabilă să câştige Turneul Campioanelor de la Sofia, dar şi să intre, pe viitor, între primele cinci jucătoare ale lumii.
‘Ţinând cont de faptul că a câştigat la Moscova şi a avut un an foarte bun, cu cinci titluri WTA cucerite, o putem considera favorită. Însă fiecare turneu este diferit, condiţiile pot fi diferite, terenul poate fi ceva mai rapid sau mai lent, mingea poate sări ceva mai sus… Dar cred cu adevărat că poate câştiga turneul, însă, pe de altă parte, să nu uităm că a disputat foarte multe meciuri şi a început să se simtă puţin obosită. De asemenea, trebuie să luăm în considerare şi adversarele sale. Samantha Stosur joacă fantastic în acest moment, iar Ana Ivanovic este la rândul ei într-o formă foarte bună’, a declarat Ruzici pentru site-ul oficial al competiţiei din capitala Bulgariei.
Fostă câştigătoare a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, în 1978, Virginia Ruzici face parte din echipa Simonei Halep la Turneul Campioanelor şi consideră că aceasta are capacitatea de a urca şi mai mult în clasamentul WTA, până pe unul dintre primele cinci locuri.
‘Cred că Simona poate câştiga un turneu de Mareş Şlem, dar trebuie să o luăm uşor, făcând lucrurile pas cu pas. Am crezut cu siguranţă în potenţialul ei de a intra în top 10 atunci când am văzut-o câştigând Openul Franţei la junioare. Acum, cu acest an impresionant, cred că are potenţial de top 5. Dacă va sta departe de accidentări şi presiune, credem în şansa ei de a câştiga un titlu de Mare Şlem’, a adăugat Virginia Ruzici.
Fosta campioană a povestit şi modul în care a început colaborarea cu Simona Halep. ‘În urmă cu cinci ani, când Simona a câştigat Openul Franţei la junioare, eu locuiam la Paris. După ce m-am retras din tenis, am lucrat cinci ani cu IMG şi am colaborat cu Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Kurnikova etc. Am lucrat la biroul din Paris şi am făcut parte din organizarea turneului indoor de la Paris atunci când Simona a câştigat Openul Franţei la junioare. Am văzut atunci ceva la ea, am văzut că are potenţialul de top 10. Nu avea pe nimeni care să aibă grijă de ea, nimeni nu a venit să-i facă o propunere să-i devină manager. Am discutat puţin şi aşa au început lucrurile, iar de atunci a trecut ceva timp’.
Virginia Ruzici s-a declarat ‘cu adevărat impresionată’ de organizarea foarte bună a Turneului Campioanelor de la Sofia. ‘Sala este fantastică, atmosfera bună, cu oameni care cu siguranţă iubesc şi cunosc tenisul. Am fost surprinsă de cât de mult este încurajată Simona de către fani. Este minunat, iar organizarea este fantastică. Întreaga noastră echipă se simte minunat aici, la Sofia’.
Simona Halep (22 ani) ocupă în prezent locul 14 mondial, fiind cea mai bine clasată dintre participantele la Turneul Campioanelor de la Sofia, la care este principala favorită. Jucătoarea română şi-a asigurat calificarea în semifinale, după ce a reuşit să câştige primele două meciuri din Grupa Sredika, cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova (6-3, 6-3) şi franţuzoaica Alize Cornet (6-4, 6-4). Joi seara, reprezentanta ţării noastre va disputa ultimul meci din grupă, în compania ucraineancei Elina Svitolina.

Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles