Nou acord de colaborare între Radio România şi Radio-Televiziunea din Slovacia

Semnare acord1-1

Joi, 31 octombrie a.c., la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a semnat un nou acord de colaborare, pe o durată de 3 ani, între Radio România şi Radio-Televiziunea din Slovacia. Reînnoirea acordului s-a semnat în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Ján Gábor, Ambasador al Republicii Slovacia în România, de către domnul Vaclav Mika, Director General al Radio-Televiziunii din Slovacia şi domnul Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radiodifuziunii Române. La eveniment au participat directori şi reprezentanţi ai Uniunii Europene de Radio Televiziune (UER) şi ai posturilor publice de radio şi televiziune din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria şi Austria, care se află în aceste zile în vizită în Bucureşti, cu prilejul aniversării Radio România 85.

Domnul Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radiodifuziunii Române, a subliniat importanţa semnării acordului de colaborare în contextul special al aniversării a 85 de ani de la prima emisie în eter a Radioului public din România. „Vă mulţumesc pentru sprijin, pentru excelenta noastră colaborare şi pentru schimbul de programe culturale. Aş vrea să consideraţi că aveţi în noi nu doar simpli colegi, ci adevăraţi prieteni”, a adăugat Preşedintele Director General. În spiritul aceleiaşi prietenii, domnul Vaclav Mika, Director General al postului public de radio şi televiziune din Slovacia, a declarat că „acest acord nu este doar unul pe hârtie, ci unul semnat în inimile noastre, nu este un acord între simpli parteneri, ci între prieteni”.

Acordul de colaborare prevede schimburi gratuite de programe radiofonice, pe teme de interes comun româno – slovac, din sfera politică, economică, socială şi culturală, precum şi schimburi de jurnalişti, regizori, producători de teatru radiofonic şi specialişti în domeniul tehnic. Acţiunile culturale organizate de reprezentanţele diplomatice ale ambelor ţări vor beneficia, în măsura posibilităţilor, de sprijin reciproc acordat de fiecare post public partener în ţara proprie. Radio-Televiziunea din Slovacia va continua să sprijine jurnaliştii secţiei de limbă slovacă din cadrul postului regional Radio România Timişoara, care vor putea participa, la cerere, la cursuri de pregătire în scopul perfecţionării cunoştinţelor de limbă slovacă.

Cooperarea bilaterală în domeniul radiofonic între Radio România şi postul public de radio din Slovacia este una excelentă şi la nivelul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune – UER, unde cei doi parteneri îşi acordă sprijin în susţinerea intereselor comune în cadrul Grupului Regional de Lobby.

De același autor

Related Articles