TVR riscă să nu poată transmite Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Rio

Situaţia de la TVR este foarte gravă, avertizează Irina Radu, fost director al postului. În afară de Eurovision, TVR ar putea fi în imposibilitatea de a transmite şi Campionatul European de Fotbal de la Paris, şi Jocurile Olimpice de la Rio, scrie Digi24.

În acest moment, TVR îşi pierde dreptul asupra unor competiţii sportive deja contractate, cum ar fi Jocurile Olimpide de la Rio, şi a unor ştiri din reţeaua EBU. Strigătele noastre nu au fost luate în seamă. Mult mai grav e ce se întâmplă în televiziune, nu mai există bani de motorină să se ducă să se filmeze pe teren. S-a ajung la fundul sacului, dacă România nu vrea o televiziune publică ar trebui să se anunţe public acest lucru. EBU a propus eliminarea TVR din această organizaţie”, a declarat Irina Radu.

Datoria reală este de 16,5 milioane de euro, vă pot spune public acest lucru acum. Cerem de trei ani de zile o atenţie sportită pentru TVR, am avut întâlniri cu fostul ministru de finanţe, care nu s-au finalizat în niciun fel. La nivel înalt nu s-a luat o hotărâre ce să se întâmple cu TVR“, a mai declarat Irina Radu.

EBU a anunţat vineri că România nu va mai putea participa la concursul Eurovision 2016, din cauza datoriei de 16 milioane de franci elveţieni a TVR. De asemenea, postul public va pierde accesul la alte servicii ale membrilor EBU, inclusiv ştirile, dreptul de a difuza evenimente sportive, precum şi serviciile de tip juridic, tehnic, cercetare sau lobby. (gds.ro)

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles