Doi contrabandişti reşiţeni au rămas fără marfă după acţiunea desfăşurată ieri de jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, împreună cu cei ai Inspectoratului de Jandarmi din Caraş-Severin. Primul traficant a fost surprins în timp ce vindea ţigările trecătorilor chiar de pe geamul unui imobil. În cel de-al doilea caz au fost depistate ţigări în portbagajul unui autoturism parcat pe Calea Caransebeşului. Valoarea totală a ţigărilor confiscate este de aproximativ 6.000 de lei, spune purtătorul de cuvânt al GJM Timişoara, plutonier major Nicolae Bocâncă.

„Primul, B.S. – 33 de ani, domiciliat în municipiul Reşiţa, scotea ţigările pe geam, dintr-un imobil din zona Intim şi le vindea trecătorilor. Acesta a fost surprins având asupra lui 20 de pachete de ţigări marcate cu timbru necorespunzător. Al doilea bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost surprins în cartierul Micro 2, pe Calea Caransebeşului, în timp ce scotea ţigări din portbagajul unui autoturism Fiat, cu numere de înmatriculare de Italia. La controlul portbagajului, jandarmii au avut o surpriză: 380 de pachete cu ţigări erau aranjate de parcă ar fi fost la vânzare pe rafturile magazinelor”.

tigari portbagaj 2

Jandarmii au luat măsura ridicării ţigărilor de contrabandă şi au întocmit actele de sesizare pe numele celor trei persoane. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau comercializare de produse de contrabandă, dosare ce vor fi predate pentru soluţionare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

(Sebastian Dragomir)

Foto: GJM Timişoara