A început Masters-ul de tenis de la Paris

Mastersul de la ParisLa Paris-Bercy, 18 jucători din top 20 vor încânta pe hardul francez, unde anul trecut s-a impus spaniolul David Ferrer, în finala cu Jerzy Janowicz.

În concurs s-au înscris cinci foști campioni de la Paris. Este vorba de David Ferrer (2012), Roger Federer (2011), Novak Djokovic (2009), Jo-Wilfred Tsonga (2008) și Tomas Berdych (2005). Numărul 1 mondial, Rafael Nadal, se află la a patra participare la Paris, dar nu a reușit niciodată mai mult de apariția în finală, rezultat înregistrat în 2007.

În primul tur al Masters-ului de la Paris, Lukas Rosol a avut nevoie de doar o oră şi 22 de minute pentru a-l elimina pe Jeremy Chardy.

În primul set, cehul nu a fost condus şi, după ce a reuşit un break în game-ul patru, s-a impus cu 6-3. Actul secund a fost mai echilibrat. Chardy a avut 2-0 şi 3-2, dar a fost trădat de serviciu. Rosol şi-a trecut în cont două break-uri şi a câştigat cu 6-4. În turul 2, cehul va juca împotriva favoritului numărul 3, David Ferrer.

Un meci mai disputat a fost cel dintre Adrian Mannarino şi Santiago Giraldo. Francezul, beneficiar al unui wild-card, şi-a trecut în cont doar trei game-uri în primul set, dar s-a impus cu 6-2 în actul secund. În decisiv, cei doi jucători au fost la egalitate timp de 8 game-uri. La 4-4 însă, columbianul a reuşit un break şi a închis apoi meciul pe propriul serviciu.

În turul secund s-a calificat şi Feliciano Lopez, la capătul unei dispute maraton, de două ore şi 22 de minute. Spaniolul a trecut de australianul venit din calificări, Bernard Tomic, cu 6-4, 6-7, 7-6. În faza următoare a competiţiei Lopez îl va întâlni pe favoritul numărul şapte, Stanislas Wawrinka.

Mai departe trec și Fernando Verdasco, care l-a eliminat pe Ernests Gulbis după două tiebreak-uri, dar și Philipp Kohlschreiber. Neamțul a avut o partidă dificilă în compania italianului Seppi, însă nu a mai comis greșelile de la ultimul turneu Masters Series, atunci când a avut meciul în mână cu Juan Martin Del Potro și l-a lăsat pe argentinian să scape.

De această dată, jucătorul din Germania s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4 și va juca în turul II împotriva conaționalului Tommy Haas.

În sesiunea de seară, Kei Nishikori a dus la 3 numărul jucătorilor francezi eliminați în prima zi la Paris. Niponul nu i-a lăsat nicio șansă lui Julien Benneteau (6-4, 6-2) și va da peste un alt sportiv din Hexagon în turul II: Jo-Wilfried Tsonga.

Ultima partidă a zilei de luni de la Paris i-a adus față în față pe doi reprezentanți ai gazdelor: Benoit Paire și Pierre Hugues Herbert. Victoria i-a revenit surprinzător celui de-al doilea, ocupantul locului 189 ATP. Tânărul de 22 de ani s-a impus fără drept de apel, printr-un dublu 6-2.

Rezultatele primei zile:

Lukas ROSOL (CEH) vs. Jeremy CHARDY (FRA) 6-3, 6-4
Adrian MANNARINO (FRA) vs. Santiago GIRALDO (COL) 3-6, 6-2, 4-6
Feliciano LOPEZ
 (SPA) vs. Bernard TOMIC (AUS) 6-4, 6-7, 7-6
Ernests GULBIS (LET) vs. Fernando VERDASCO (SPA) 6-7, 6-7
Andreas SEPPI (ITA) vs. Philipp KOHLSCHREIBER (GER) 3-6, 6-3, 4-6
Kei NISHIKORI (JPN) vs. Julien BENNETEAU (FRA) 6-4, 6-2 
Benoit PAIRE (FRA) vs. Pierre-Hugues HERBERT 2-6, 2-6.

Programul zilei a doua (marţi, 29 octombrie):

Michael LLODRA (FRA) vs. Grigor DIMITROV (BUL) – ora 12:00
Gael MONFILS (FRA)* vs. Vasek POSPISIL (CAN) – ret
Richard GASQUET (FRA) vs. Fernando VERDASCO (SPA)
Dmitry TURSUNOV (RUS) vs. Marcel GRANOLLERS (SPA)
Kei NISHIKORI (JAP) vs. Jo-Wilfried TSONGA (FRA)
Pierre-Hugues HERBERT (FRA) vs. Novak DJOKOVIC (SRB)


Cele mai citite

Related Articles