Polițiștii locali din Timişoara au aplicat deja primele sancţiuni persoanelor care nu au respectat prevederii legii antifumat în spaţii publice. Ieri au fost amendaţi 5 bărbaţi depistaţi că fumează în locurile de joacă din parcuri, în piaţa Iosefin şi în sala de aşteptare a Gării de Nord. Fiecare a fost sancționat cu câte 100 de lei amendă.

Astfel, doi bărbați care au fost depistați fumând la locul de joacă pentru copii din Parcul Carmen Sylva, în apropierea echipamentelor instalate pentru micuți au fost sancționați cu câte 100 lei, o a treia persoană fiind sancționată după ce a fost depistată fumând în incinta Pieței agro-alimentare Iosefin. Un alt bărbat a fost sancționat după ce a fost depistat fumând în Parcul Zurich, în locul destinat copiilor, iar un altul a fost depistat și sancționat după ce a fost surprins fumând în sala de așteptare a Gării de Nord Timișoara.

Poliţiştii reamintesc prevederile Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun: „Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravențională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere”.

(Sebastian Dragomir)