[UPDATE] MAE: 11 români răniţi în Turcia sunt internaţi. Unul este în stare gravă la terapie intensivă

Ministerul Afacerilor Externe a transmis într-un comunicat de presă că dintre cei 14 români răniţi în accidentul rutier, care a avut loc luni în Turcia, nouă sunt internaţi la spitalul de stat din Manavgat, unul a fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya, o altă persoană de cetăţenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, iar alte trei persoane au fost externate.

La spitalul de stat din Manavgat se află în prezent internaţi 9 cetăţeni români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceştia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre cetăţenii români a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

Un cetăţean român a fost transportat de urgenţă la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secţia de terapie intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloana vertebrală în cursul zilei de astăzi.

Altă persoană de cetăţenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operaţie de şold în după-amiaza zilei de 14 martie 2016.

Alte trei persoane au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol și sunt în prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că echipa consulară mobilă și reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya menţin dialogul constant atât cu victimele accidentului rutier, cât şi cu personalul medical, continuând demersurile de asistenţă consulară.

Cât despre repatrierea cetăţenilor români răniţi, MAE spune că acest lucru se va efectua în mod etapizat, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a acestora.

Referitor la repatrierea trupurilor neînsufleţite ale celor doi cetăţeni români decedaţi în accidentul rutier, MAE transmite că după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităţilor de repatriere.

Ambasada României la Ankara va asigura asistenţa necesară conform competenţelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora.

Luni, 14 martie 2016:

Doi turişti români şi-au pierdut viaţa după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier în Turcia. Acesta s-a produs luni, 14 martie într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la data de 14 martie 2016, a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turiști de cetățenie română.

Potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare.

În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români.

În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar.

Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale. (gds.ro)

Sursa foto: romaniatv.net

Cele mai citite

Related Articles