Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi nu au avut weekend

Peste 1000 de pachete cu ţigări netimbrate şi o armă cu aer comprimat au fost confiscate, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. Captura a fost realizată în urma a 3 percheziţii domiciliare, dar şi a unui control în trafic, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera.

„Sâmbătă, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mehedinţi, la persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile, fiind aduse la audieri 3 de persoane. Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, acesta având ca obiect săvârşirea de către C. Gheorghe, M. Marcel şi V. Marian, toţi în vîrstă de 47 de ani domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi a infracţiunilor de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile. În urma percheziţiilor au fost depistate şi indisponibilizate 408 pachete cu ţigări netimbrate, mărcile Bond, Viceroy, Winston şi Marble, o puşcă cu aer comprimat şi suma de 3358 lei.

Ieri, după-amiază, poliţiştii de frontieră severineni au oprit în trafic, pe comunicaţia Turnu Severin – Vânju Mare, pe conducătorul unui autoturism Audi înmatriculat în Bulgaria. La controlul autoturismului condus de cetăţeanul român T. Leonid, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj cantitatea de 600 de pachete cu ţigări marca Marble pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă, a mai precizat Pera.

Marble 2Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles