[FOTO] Jumătate din DJ 581 Reșița – Grădinari pune în pericol integritatea șoferilor

Toți conducătorii auto care circulă pe drumurile județene din Caraș-Severin se confruntă cu aceleași probleme de ani de zile, gropile. Pe unele porțiuni acestea au devenit chiar cratere. Cei care nimeresc într-o asemenea groapă trebuie să ajungă de urgență cu autovehicolul la reparații. Asta în condițiile în care nu se rupe și se apelează la o firmă de tractări.

Mai rău, din cauza gropilor şi craterelor de pe şoselele judeţene, se pot produce accidente rutiere cu urmări grave sau chiar fatale.

Poate că cei care administrează drumurile judeţene, adică cei de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin din subordinea Consiliului Judeţean, nu ştiu, sau se fac că nu ştiu de modul cum se circulă pe respectivele şosele. Mai poate să existe şi nepăsarea, pentru că cei care pot decide, au la dispoziţie maşinile instituţiei şi nu e nicio problemă dacă se strică, deoarece reparaţia se face de la buget. În cazul în care ar plăti din propriile venituri, sau ar circula cu maşinile proprietate personală, cu siguranţă şi-ar face datoria pentru care au fost puşi acolo.

Să luăm un exemplu, DJ 581 Reşiţa- Grădinari. Prima jumătate a şoselei este mai mult decât bună. Pentru aceasta se cuvin laude. Dar când treci de intersecţia spre Secăşeni începe calvarul. Gropile se înmulţesc, se muliplică, unele sunt largi, altele adânci, drumul este cu denivelări. Toate acestea îi fac pe şoferi să-şi etaleze măiestria în a face jaloane.

Am vrut să luăm legătura cu directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, Corina Pascotă, dar nu a fost de găsit luni dimineaţa. Persoana care ne-a răspuns la telefonul instituţiei a afirmat că este pe teren.
Nu negăm, deoarece este posibil să fie pe drumul dintre Caransebeş, acolo unde locuieşte, şi Reşiţa, unde se află sediul instituţiei. Cu aceleaşi probleme s-au confruntat şi alţi colegi care au vrută să vorbească zilele trecute cu şefa drumurilor judeţene. Ea nu a putut fi contactată.

În 17 aprilie 2015, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 2,3 milioane de lei reabilitării DJ 581 Reşiţa-Grădinari. Ceea ce este clar, e faptul că drumul este la fel prost.

Dacă nu se ştie de aceste gropi, exemplificăm cu câteva fotografii, cu menţiunea că sunt doar unele dintre gropile care distrug maşinile oamenilor. Aşteptăm un răspuns, pentru a informa cetăţenii, ce lucrări se vor executa de la Grădinari, la intersecţia cu Secăşeni.

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles