[AUDIO] Interceptări de rachete balistice la Deveselu

scut-anti-rachetaLucrările de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă din cadrul Bazei Militare de la Deveselu vor fi inaugurate la ora 12.00,  în prezenţa unor înalţi oficiali americani, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa. „Împreună cu partea americană, cu partenerii din Statele Unite, de la Pentagon, de la Ministerul Apărării, vom inaugura la Deveselu lucrările la acea locaţie, la ceea ce dumneavoastră cunoaşteţi ca scut anti-rachetă, dar, de fapt, este vorba despre interceptări de rachete balistice, lucrare care trebuie să se realizeze în perioada urmatoare”.

 

 Din partea Ministerului Afacerilor Externe va participa Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice. Delegaţia americană va fi condusă de James Miller, adjunctul secretarului apărării pentru politica de apărare, şi va include alţi înalţi oficiali din cadrul Departamentului Apărării, Departamentului de Stat şi comandamentelor forţelor americane din Europa.

Potrivit Pentagonului, în România vor fi funcţionale pâna în 2015 rachete de tip Standard Missile-3 Block IB – varianta terestră. Acestea au 350 mm în diametru, lungime de 6,6 m şi cântăresc peste o tonă şi jumătate fiecare. Raza lor de acţiune este de 600 de km. Costul unei singure rachete este de 15 milioane de dolari.

De același autor

Related Articles