Prima medalie de aur pentru România la Jocurile SportAccord

ju-jitsuRomânia a cucerit vineri prima medalie de aur la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord, care au loc la Sankt Petersburg, prin Camil Dragoş Moldoveanu, la ju-jitsu, în limitele categoriei +85 kg stilul Ne Waza.

În semifinale, Moldoveanu l-a învins pe grecul Christos-Chrant Kelletzian, iar în finală a dispus de francezul Abdel Hakim Djabali. Anterior, sportivul român trecuse de costaricanul Jeremy Quesada Lopez, rusul Aleksei Veselovzorov şi de francezul Djabali, pe care l-a înfruntat şi în finală.

Mona Lisa Ion a cucerit bronzul în limitele categoriei Ne-Waza 70 kg, tot la ju-jitsu, după ce a învins-o în finala mică pe Karla Obregon (Mexic). În semifinală, românca pierduse la rusoaica Olga Medvedeva.

O altă medalie de bronz a fost adjudecată de luptătorul Sorin Florea la pankration (84 kg), care l-a învins în meciul decisiv pe moldoveanul Pavel Pocatilov. Anterior, Florea câştigase meciurile cu canadianul David Leadbetter şi cu kazahul Aazamt Uteuliev, pierzând în faţa ucraineanului Serghei Guziev.

Luptătorul Liviu Dănuţ Ionescu s-a clasat pe locul 5 la pankration cat. 66 kg, după ce a fost învins de kazahul Serghei Morozov şi de ucraineanul Andrei Rieznik, dar a câştigat disputa cu italianul Simone Tabarroni.

În schimb, Aurel Pîrtea a ratat bronzul la pankration cat. 77 kg, fiind învins în meciul pentru medalie de ucraineanul Aleksandr Vîsoţki. În primele meciuri, îl învinsese pe francezul Freddy Herrero şi pierduse la moldoveanul Dmitri Capmari.

La wushu, Traian Augustin Rus va lupta pentru medalia de aur la sanda cat. 70 kg cu rusul Ismail Aliev, după ce l-a învins în semifinale pe Praveen Robin Biswakarma (Hong Kong).

Andrei Dukov şi Gheorghiţă Ştefan au făcut parte din echipa lumii la lupte libere, învinsă de formaţia Rusiei.

În clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de competiţie, Rusia ocupă primul loc, cu 43 de medalii de aur, 18 de argint şi 25 de bronz. Pe locul secund se află Franţa, cu 12-6-8, iar Japonia ocupă locul al treilea, 11-5-4, etc.

România, cu o medalie de aur, două de argint şi cinci de bronz, ocupă locul 22. Aurul a fost luat de Camil Dragoş Moldoveanu (ju-jitsu, Ne Waza +85 kg), argintul de Marian Preda (box, cat. +91 kg) şi de scrimerul Tiberiu Dolniceanu (spadă individual), iar bronzul de Enver Amis (box, cat. 49 kg), Mona Lisa Ion (ju-jitsu, Ne Waza cat. 70 kg), Daniela Hondiu (sambo, cat. 56 kg), Alexandru Niţă (savate, cat. 65 kg), Sorin Florea (lupte, pankration cat. 84 kg).Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles