ora 16.00

35 de persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu produse accizabile în urma unor percheziţii domiciliare de astăzi organizate de poliţiştii de frontieră pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. Persoanele implicate sunt furnizori şi clienţi ai aceleiaşi familii din Oraviţa, care comercializează aproximativ 500 de pachete de ţigări de contrabandă pe zi. Uneori tranzacţiile ilicite ajung la o valoare de 30.000 de lei. Astăzi au fost confiscate 754 de pachete de ţigări 31 de litri de alcool, 40 de mii de lei şi 14.500 de euro.
Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală, intitulat „La Familia 2” aflat în instrumentarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, acesta având ca obiect săvârşirea în formă continuă de către mai mulţi cetăţeni români a infracţiunilor de contrabandă calificată cu produse accizabile.
La finalizarea percheziţiilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa a dispus începerea urmăririi penale faţă de 35 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, pentru o parte dintre aceştia urmând a se dispune măsuri preventive.

ora 10.00

Contrabandiştii de ţigări din Caraş-Severin, dar şi din Timiş au fost „vizitaţi” în această dimineaţă de poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Operaţiunea a început, ca de obicei, la ora 06.00 şi s-a desfăşurat cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara. Au fost percheziţii în 11 localităţi şi sunt vizate persoane implicate în contrabanda cu ţigări şi alcool dar şi două societăţi comerciale.

„La finalizarea percheziţiilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.T.P.F. Timişoara, împreună cu Poliţia oraşului Oraviţa vor proceda la audierea persoanelor implicate şi vor dispune măsurile legale care se impun”, se precizează în comunicatul Poliţiei de frontieră.

(Sebastian Dragomir)