Aleşii locali reşiţeni nu au aprobat tarifele pentru parcările cu plată din municipiu. Consilierii sunt de părere că preţul ar fi putut fi redus, mai ales că TVA-ul a scăzut.

Consilierii locali din Reșița au respins marţi, 23 februarie, tarifele propuse de Eco Bau Parc pentru parcările cu plată din oraș. În plenul şedinţei de Consiliu local s-a precizat că operatorul care gestionează parcările cu taxă nu a ținut cont de faptul că TVA-ul a scăzut în acest an. Logic era ca şi tarifele practicate să fie mai mici, aşa că proiectul a căzut la vot, spune viceprimarul Lucian Voina.

„Cei de la Eco Bau Parc vin cu o propunere de preţuri pe care noi trebuie să o votăm, însă o să le facem o adresă prin care să recalculeze aceste preţuri, ţinând cont de modificările din codul fiscal cu reducerea TVA-ului de la 24% la 20%”.

Consilierii au căzut de accord cu faptul că trebuie optimizate serviciile prestate de Eco Bau Parc, dar legislaţia trebuie respectată, a menţionat viceprimarul Voina:

Acest proiect referitor la plata parcării prin intermediul telefoniei mobile va fi dezbătut într-o şedinţă viitoare a Consiliului local, probabil, una de îndată.

(Sebastian Dragomir)