Secţia NPI a Spitalului Clinic Judeţean Arad a fost renovată de Rotaract


Rotaract Club Arad şi-a unit forţele pentru un proiect ambiţios, care a fost finalizat cu succes şi anume „Renovarea secţiei NPI din cadrul Spitalului Judeţean Arad”.

Investiţia, în valoare de peste 10.000 de euro, a cuprins: zugrăvirea pereţilor cu vopsea special destinată spitalelor, recondiţionarea uşilor din lemn, montarea de tarchett, crearea unui salon capitonat, montarea de geamuri termopan şi pictarea manuală a pereţilor cu diverse forme origami, pentru a stimula activitatea cerebrală.

În trecut, spaţiul în care secţia NPI îşi desfasoară la ora actuală activitatea, a fost o farmacie. Condiţiile precare de spitalizare a minorilor cu diverse probleme neuro-psihologice au fost vizibil îmbunătăţite în urma lucrărilor de reamenajare.

„O serie de evenimente au fost organizate de Rotaract Club Arad, pentru ca acest proiect să fie posibil. Primul a fost „Seara Muzicii Live”, din mai 2015, o seara caritabilă. A urmat „Cursa Răţuştelor pe Mureş 2015” în care s-au implicat toţi arădenii, prin achizitionarea de răţuşte eliberate pe Mureş, a cărui sustinător principal a fost Atrium Mall Arad. Ca urmare a notorietăţii proiectului şi pentru că lucrurile de amploare se realizează doar împreună, ni s-au alăturat mulţi susţinători”, a declarat Ariana Varga, preşedinte Rotaract Club Arad.

„Dacă există voinţă şi suflet, se pot face multe lucruri frumoase. Vă multumesc tuturor, oameni cu suflet mare, pentru sprinjinul financiar deosebit şi pentru lucrările de  modernizare a acestei secţii. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate. Consiliul Județean Arad a preluat spitalele când nimeni nu și le dorea. Aveau datorii de 27,3 milioane de lei. CJA a investit în ultimii 5 ani peste 12 milioane de euro în infrastructură şi aparatură medicală. Sigur că nu e suma pe care ne-am fi dorit-o, știm că nevoile sunt mai mari. Mă refer aici şi la investiţiile pe care ni le dorim şi le vom face la secţiile de Pediatrie 1 şi 2 şi nu doar atât. Ştiu că sunt mulţi părinţi care reclamă condiţiile precare ale acestor secţii. Credeţi-mă, ştiu că aşa este, însă lucrurile vor fi schimbate. De aceea orice susţinere financiară este cât se poate de binevenită şi nu pot decât să vă multumesc, vouă şi tuturor celor care au contribuit umanitar şi financiar”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte Consiliul Judeţean Arad.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles