Pandurii Târgu Jiu vor cel puţin un punct cu Fiorentina, în Europa League

Pandurii Tg JiuAntrenorul echipei Pandurii Tg. Jiu, Cristian Pustai, a declarat, miercuri seara, că vicecampioana României va încerca să ia măcar un punct din meciul cu Fiorentina, programat joi, pe stadionul ”Artemio Franchi”, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League (22,05, ora României).

”Suntem concentraţi şi vom da ce avem mai bun în meciul cu Fiorentina. Suntem pregătiţi pentru acest joc. Fiorentina este o echipa puternică şi are un moral foarte bun. Noi vom încerca să ne facem jocul nostru, nu ne vom concentra asupra unui anume adversar. Am avut rezultate bune în deplasare şi vom încerca să marcăm pentru a obţine măcar un punct”, a declarat Pustai la conferinţa de presă, potrivit site-ului violanews.com. Tehnicianul s-a arătat încântat de comparaţia cu Zdenek Zeman făcută la adresa sa de presa italiană şi a menţionat că nu este adeptul unui joc defensiv.

Pustai nu crede că este cea mai importantă partidă din cariera sa şi speră că viitorul va fi şi mai bun.

Antrenorul echipei gorjene a subliniat că va fi dificil de egalat rezultatul reuşit de Universitatea Craiova în urmă cu 30 de ani şi a menţionat că în avionul care a adus lotul echipei Pandurii în Italia se află şi foşti jucători ai Universităţii care elimina Fiorentina (3-1 în Bănie şi 0-1 la Florenţa), din primul tur al Cupei UEFA, stagiunea 1982-1983.

Cristian Pustai a subliniat că Fiorentina este o echipă ”foarte importantă” şi a reamintit că şcoala italiană de fotbal are sediul în apropiere de Florenţa, la Coverciano.

La rândul său, mijlocaşul Paul Anton a mărturisit că a văzut pe viu Fiorentina, cu celebrul atacant argentinian Gabriel Batistuta, în copilărie, în 1994, când echipa ”viola” a jucat cu Gloria Bistriţa, formaţie la care el şi-a început cariera.

”Nu ştiu dacă vom reuşi să învingem echipa ‘viola’, cum a făcut Universitatea Craiova. Nu ne temem, avem încredere în noi, chiar dacă duminică Fiorentina a fost incredibilă în meciul cu Juventus. Trebuie să încercăm să jucăm ca ei, adică să credem în noi şi să facem un rezultat mare”, a declarat Anton.

Mijlocaşul român a subliniat că atacantul Giuseppe Rossi face diferenţa la Fiorentina, a marcat trei goluri duminică, însă ”jocul e făcut de echipă şi nu trebuie să ne concentrăm asupra unui singur jucător”.

În Grupa E a Europa Legaue, Fiorentina ocupă primul loc, cu 6 puncte, după 3-0 cu Pacos de Ferreira (acasă) şi 2-1 cu Dnepr (la Dnepropetrovsk). Pandurii a pierdut la Cluj cu Dnepr (0-1), dar a remizat în deplasare cu Pacos de Ferreira.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles