România are suflet! Unica clinică pentru bolnavii de cancer, construită cu ajutorul donaţiilor

Cancerul se poate trata… la o clinică de recuperare oncologică

Singurul centru de recuperare oncologică din România va fi inaugurat anul acesta în judeţul Caraş-Severin. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.

clinica nera 3Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat, şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Pacienţii vor fi îngrijiţi de 30 de măicuţe, absolvente de şcoală sanitară dar şi de personal specializat.  Medicii vor implementa un program de recuperare oncologică a bolnavilor, ţinând cont de mai multe aspecte care, până acum în România, au fost neglijate:

Etiopatogenie

  • Depistarea cauzelor şi a mecanismului de evoluţie a cancerului;
  • Depistarea precoce şi valorificarea potenţialului de recuperare în primii 5 ani de evoluţie a bolii;

Psihoterapie

  • Consilierea bolnavului pentru a-l ajuta să depăşească barierele sociale şi psihologice care apar odată cu diagnosticul;

Învăţarea unui nou stil de viaţă

  • Consilierea bolnavului privind eliminarea factorilor de stres şi a factorilor ambientali agresivi care îl pot afecta în lupta cu boala;
  • Redarea speranţei şi-a optimismului pentru a putea face faţă recuperării;

Dietoterapie

  • Adoptarea de noi diete alimentare pentru a reduce efectele neplăcute ale chimioterapiei/radioterapiei şi pentru a grăbi vindecarea post-operatorie;

Kinetoterapie

  • Terapie prin mişcare pentru a obţine refacerea funcţiilor acelor părţi ale corpului afectate de boală;
  • Efectuarea de exerciţii fizice statice şi dinamice în cadrul unei terapii individualizate.

România şi-a unit forţele în lupta împotriva cancerului

Clinica Nera a fost înălţată cu ajutorul populaţiei într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană. Proiectul a beneficiat de o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70%, iar 30% din suma necesară pentru această investiţie provine din donaţii.

Printre cei care au întins o mână de ajutor se numără şi Episcopia Caransebeşului, care a oraganizat o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la finalizarea lucrărilor.

Jurnalişti, actori, coregrafi, scriitori şi oameni de rând luptă alături de bolnavii de cancer pentru recâştigarea speranţei de viaţă. Marcel Iureș, Connect-R, George Mihăiță, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Zamfir, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Gigi Căciuleanu, Lari Georgescu, Gheorghe Mencinicopschi şi Dan Puric au ajutat la construirea clinicii.Detalii pe clinicanera.ro.

sofia-vicoveanca_01_c52804a490_e8d8334163Sofia Vicoveanca – cântăreață de muzică populară
“Dar dacă vrem să facem ceva pentru bolnavii de cancer, trebuie să doinim mai puțin și să donăm mai mult.”

iures

Marcel Iureș – actor
“Cancerul este o tragedie, un spectacol înaintea căruia vă rugăm să nu vă închideţi telefoanele, ci să le folosiți.”

Radio România este partener media şi la fel ca de fiecare dată va vorbi despre construirea acestei clinici care va oferi un strop de speranţă bolnavilor de cancer.

2 COMENTARII

    • Vom reveni și cu aceste informații într-un articol viitor. Potrivit prof. univ. dr. Pavel Chirilă, bolnavii vor fi tratați gratuit.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles