Saxofonistul grec Theodor Kerkezos în concert la Bucureşti, alături de Orchestra Naţională Radio

Theodor Kerkezos

Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului ei principal, Tiberiu Soare, vă aşteaptă, vineri, 25 octombrie, de la ora 19:00, la o întâlnire cu un invitat special: unul dintre cei mai apreciaţi saxofonişti europeni, muzicianul grec Theodor Kerkezos.

A concertat alături de prestigioase ansambluri dintre care amintim: Orchestra Simfonică Radio din Moscova, London Symphony şi London Philharmonic Orchestra, Filarmonica din Sankt Peterburg, Orchestra Simfonică din Zürich, Orchestra Simfonică din Berlin ş.a. Este profesor la Conservatorul Filippos Nakas din Atena şi susţine cursuri de master la Universităţile din Sankt Petersburg, Moscova, Boston, Princeton, Louisiana.

În programul serii veţi asculta: Bacchanale din opera Samson şi Dalila, inspirată din povestea biblică a eroilor cu acelaşi nume şi singura lucrare lirică a compozitorului francez Camille Saint-Saëns interpretată astăzi. Concertul va continua cu o partitură a unui alt celebru compozitor francez: Maurice Ravel, cunoscut melomanilor mai ales graţie Bolero-ului său: Piesă în formă de Habanera.

Unul dintre compozitorii francezi cei mai prolifici ai sec. XX, Darius Milhaud, mult prea puţin cunoscut de publicul larg, a conceput multe partituri de valoare, adesea inspirate de jazz. Dintre acestea, saxofonistul grec Theodor Kerkezos vă va încânta cu lucrarea Scaramouche, suita pentru saxofon şi orchestră. După o incursiune în lumea compozitorilor francezi, seara se va încheia cu o partitură enesciană: Suita pentru orchestră nr. 2 în do major.

Un artist complex, Theodor Kerkezos este unul din cei mai apreciaţi saxofonişti ai generaţiei sale. Format la Conservatorul din Atena şi-a continuat studiile în Franţa cu Daniel Deffayet şi Jean Marie Lemdeix. Theodor Kerkezos a primit numeroase premii pentru discurile realizate.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio găsiţi pe site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

De același autor

Related Articles