Bocşa rămâne îngropată în gunoaie

gunoi-1Oraşul Bocşa şi localităţile învecinate riscă să se confrunte cu o problemă de sănătate publică. În oraş nu a mai fost ridicat gunoiul menajer de 10 zile. Autorităţile locale refuză să negocieze delegarea gestiunii de colectare a gunoiului cu un singur operator. Primarul Eugen Cismăneanţu spune că s-ar încălca astfel legislaţia privind achiziţiile publice. Dincolo de aspectele juridice, cetăţenii trăiesc în mijlocul unui focar de infecţie. Semnalul de alarmă este tras chiar de şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, medicul Dragoş Luca. Acesta a mărturisit că în fiecare dimineaţă îşi duce gunoiul cu plasa la Reşiţa. „Acum este o situaţie de urgenţă la Bocşa. Avem noroc că este iarnă, căci dacă era vară, era urât de tot. Este un gunoi care stă pe stradă. Oamenii ameninţă că vor goli tomberoanele în faţa primăriei şi vor renunţa la contractele cu gospodăria locală. Este o problemă de sănătate publică în Bocşa”, a declarat Dragoş Luca.

La rândul său, președintele ADI Intercom Deşeuri, Florentin Bocşan, spune că mingea este în terenul Consiliilor Locale. În opinia sa, în situaţie de urgenţă se pot purta negocieri chiar şi cu un singur operator. „Operatorul Bratner din Reşiţa s-a asociat cu Green Eco Bauer. Au fost trimise deja notificări primăriilor pentru a încheia contracte. Deșeurile colectate vor fi duse pe Dealul Lupacului, pe un teren de 3.000 de metri pătrați, unde vor fi sortate și mai apoi transportate la groapa de gunoi de la Vulcan.

Deşi la nivelul mai multor primării din zonele Oraviţa, Moldova Nouă sau Bozovici se poartă astfel de negocieri cu Eco Bauer, la Bocşa se caută alte soluţii. S-ar putea ca ele să fie găsite în şedinţa Consiliului Local de mâine.

(Sebastian Dragomir)

 

De același autor

Related Articles