Medalii de aur pentru sportivii români la Universiada din Rusia

stefan-gheorghitaÎn cadrul concursului de lupte libere al Universiadei de vară de la Kazan, sportivul român Ştefan Gheorghiţă a cucerit medalia de aur a categoriei 84 kg, după ce a dispus în finală, cu 3-1, de rusul Şamil Kudiyamagomedov, un titlu care vine să confirme valoarea şcolii româneşti în acest sport.
Timişoreanul Ştefan Gheorghiţă este student al Universităţii de Vest din oraşul natal, având la această ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare un parcurs excelent. După ce a trecut pe rând de francezul Stephane Marczinski şi belarusul Amarhadshi Magomedov (cu 4-0, respectiv, 4-1), a intrat în lupta pentru medalii în urma succesului cu 3-1 din sferturi în faţa lui Piotr Ianulov (Republica Moldova), pentru a dispune în semifinale de uzbekul Unidjon Ismailov, tot cu 3-1.
Actualele întreceri, din cadrul Universiadei de vară, aplică pentru prima oară la o mare competiţie noul sistem de punctaj, cu care Federaţia internaţională de lupte vrea, prin dinamizarea meciurilor, să reintre în programul Jocurilor Olimpice din 2020, de unde, în protestele cvasi-generale, unul dintre cele mai vechi sporturi din lume fusese scos.

*Românca Roxana Bîrcă este noua campioană mondială universitară, obţinând medalia de aur în proba de 5.000 m a concursului atletic din cadrul Universiadei de vară de la Kazan, în 15’39’76/100, cea mai bună performanţă a sezonului, după o cursă superbă, în care a atacat pe ultimii metri, fără speranţă pentru adversare.  Medalia de argint a revenit rusoaicei Olga Kolovkina – 15’43’77/100, iar cea de bronz a fost câştigată de japoneza Ayuko Suzuki – 15’51’47/100. Cealaltă atletă româncă participantă la 5.000 m, Cristina Frumuz, a sosit a 8-a, în 16’39’07/100.
În proba de 3.000 m obstacole, Alexandru Ghinea, de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, s-a situat pe locul 7, cu 8’53’14/100. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles