Cor Copii afis

Glasurile cristaline ce compun sonoritatea inconfundabilă a Corului de Copii Radio vă vor purta anul acesta în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă, către amintirile dragi ale copilăriei, prin magia cântecelor şi colindelor de Crăciun!

Sâmbătă, 12 decembrie (ora 19:00), ansamblul Radio România, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, vă invită la Sala Radio la un concert extraordinar de Crăciun. Unul dintre momentele speciale ale evenimentului va fi interpretarea suitei A Ceremony of Carols (în traducere liberă Ceremonialul de Crăciun), semnată de compozitorul britanic Benjamin Britten. Lucrarea complexă reuneşte zece piese – cu acompaniament de harpă – şi va fi interpretată pentru prima oară în totalitate în România. Evenimentul va fi ulterior transmis prin Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune – European Broadcasting Union (EBU), în cadrul unui important proiect media – Euroradio Special Day of Christmas Music – care va celebra Crăciunul prin 14 concerte propuse de radiodifuziuni publice,  difuzate pentru milioane de ascultători.

„Corul de Copii Radio vă aduce din nou feeria Crăciunului cu un program alcătuit din două faţete contrastante: colindul clasic românesc – aşa cum l-au imaginat compozitori ca Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, Ioan D. Chirescu, Emil Montia şi cântul medieval anglo-saxon, în înveşmântarea modernă a lui John Rutter şi Benjamin Britten. Cred că această alternanţă va fi motorul unei întâlniri pline de emoţie, într-un context în care avem nevoie de seninătate şi de luciditate, deopotrivă.” declară Voicu Popescu, dirijorul corului

Printre colindele româneşti pe care le veţi asculta se numără: Sus boieri, nu mai dormiţi, La Vitleem colo-n jos, Cetiniţă, cetioara dragă, Domnuleţ şi Domn din cer, alături de celebrul cântec de Crăciun Jingle Bells şi de două compoziţii semnate de compozitorul britanic contemporan John Rutter. Evenimentul se va desfăşura cu participarea pianistei Magdalena Faur, iar la harpă o veţi aprecia pe Iuliana Roşca.

Concertul de Crăciun de sâmbătă, 12 decembrie, este prezentat la finalul unui an aniversar pentru Corul de Copii Radio, în 2015 împlinindu-se 70 de ani de la înfiinţarea ansamblului. Un omagiu adus acestei formaţii îl constituie şi albumul Corul de Copii Radio – 70, prezentat de Editura Casa Radio. La încheierea Concertului de Crăciun, publicul va avea ocazia de a obţine acest compact-disc într-o variantă personalizată, prin autografele ce vor fi oferite de dirijorul Voicu Popescu.

Tot cu acest prilej, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 17:30, în foaierul Sălii Radio, va fi lansat şi un volum dedicat lui Ion Vanica, fondatorul şi primul dirijor al Corului de Copii Radio, lucrare semnată de Mariana Popescu şi publicată sub egida Asociaţiei Naţionale Corale din România.

În cadrul suitei de evenimente speciale în acest an aniversar, corul a cântat în martie 2015 în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia şi a susţinut pe 25 aprilie, la Sala Radio, un concert aniversar de excepţie: 70 de primăveri. În ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu, ansamblul a fost prezent chiar la concertul de deschidere, alături de Orchestra Română de Tineret, a participat la concertul Orchestrei Naţionale Radio, cu Simfonia VIII-a de Mahler, iar o parte dintre membrii ansamblului au cântat în Elektra (R. Strauss), în concertul Orchestrei Operei de Stat din Munchen.

Pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a participat la Munchen, alături de alte opt ansambluri din întreaga lume, la finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the peoples sing, organizată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union). Pe 28 noiembrie Corul de Copii Radio a dat startul concertelor dedicate sărbătorilor de iarnă, organizate în cadrul Bucharest Christmas Market de către Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti – CREART, cu un concert de colinde şi cântece internaţionale de Crăciun. În prelungirea aceleiaşi atmosfere, corul a susţinut un concert în colaborare cu ARCUB, la Hanul Gabroveni, pe 6 decembrie.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.